glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Mintia, la un pas să rămână, din nou, fără gaz metan. Administraţia CEH a sacrificat tichetele de masă, pentru a plăti prima tranşă din datoria către Transgaz

Astăzi, la ora 12.00, Termocentrala de la Mintia ar fi rămas, iarăşi, fără gaz metan, dacă administraţia CEH nu ar fi găsit, pe ultima sută de metri, o soluţie pentru plata primei tranşe din restanţă.

La începutul săptămânii, sindicatele din cadrul CEH au fost anunţate că tichetele de masă ale angajaţilor aferente lunii martie vor fi acordate cu întârziere, cel mai probabil doar pe 4 mai, din cauză că societatea „nu dispune de resursele financiare necesare”. Este vorba despre aproximativ 900.000 de lei, exact cât reprezintă prima tranşă din restanţa către Transgaz care trebuia plătită până la data de 24 aprilie inclusiv. Niciun membru al conducerii CEH nu a putut fi contactat ieri pentru lămuriri. Conform surselor noastre, banii pentru tichetele de masă au fost folosiţi pentru plata restanţei, astfel încât Transgaz să nu sisteze din nou furnizarea gazului metan la Termocentrala Mintia, astăzi, la ora 12.00, după cum era prevăzut în înţelegerea încheiată săptămâna trecută între cele două companii. Ceilalţi 900.000 de lei restanţă la serviciile de transport gaz metan trebuie plătiţi până pe data de 24 mai, anul acesta.

Întâlnire la Bucureşti

Liderii sindicali de la „Muntele”, care luni s-au blocat în sediul Administraţiei CEH în semn de protest faţă de situaţia gravă a companiei, au încetat protestul şi s-au deplasat ieri la Bucureşti pentru o întrevedere la care mai participă şi reprezentanţi ai sindicatelor din termocentrale, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dorel Vişan, consilierul pe probleme de energie al premierului, Radu Ciocănelea, precum şi managerii CEH.

„Nouă ni s-a justificat neacordarea tichetelor de masă doar printr-o exprimare de genul «nu dispunem de resursele financiare necesare». Dacă ni s-ar fi spus că, de fapt, e o urgenţă cu plata către Transgaz, cel mai probabil, Administraţia CEH ar fi beneficiat de înţelegere, iar lipsa tichetelor de masă nu s-ar mai fi numărat acum printre problemele ridicate de noi. Oricum, precizez încă o dată, nu lipsa tichetelor de masă este principala nemulţumire, ci situaţia gravă în care se află CEH şi managementul defectuos din ultima vreme”, ne-a declarat ieri liderul Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, înainte de întâlnirea amintită, programată să înceapă abia în jurul orei 17.00.

 

 

 

 

3 Comments

  1. @Bo$$ re la „gigel fură și copiază, eu cred ca au sa lucreze si la sintagma asta. De ex pot veni cu explicatia”: daca ai copiat ceva inseamna ca ai apreciat acel ceva, deci l-ai citit/vazut, l-ai inteles, ti-a placut si l-ai preluat pt ca te ajuta „intelectual. Deci copiatul” e o insusire intelectuala”. Asa cum spaga/furtul in mintea kktilor nostri nu e chiar spaga/furt daca e sub n lei, nu mai stiu care e pragul propus acuma (100K lei?). 0 0 cheap custom essays

  2. Dar o restructurare si o reorganizare n-ar face nimeni! Asa-i la stat: timpu’ trece / leafa merge / noi muncim cu drag!