glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ministrul Muncii promite afaceri „la cheie” pentru tineri şi programe pentru rromi

50 de afaceri „la cheie” vor fi puse „la bătaie” pentru tineri de către Ministerul Muncii, a anunţat ministrul de resort, Mariana Câmpeanu. În paralel, Ministerul Muncii va lansa în următoarele luni o serie de proiecte pilot pentru  populaţia de etnie rromă.

Crearea de locuri de muncă şi încadrarea în câmpul muncii a cât mai multor tineri rămâne prioritatea ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, cel puţin la nivel declarativ. Aceasta a anunţat la Deva demararea a două proiecte pilot, în valoare de cinci milioane de euro fiecare, prin care se urmăreşte atingerea unui număr cât mai mare de angajări ale persoanelor tinere. “Ambele proiecte pilot care vor avea ca scop crearea unui număr de angajări, pentru că dorim să promovăm iniţiativa tinerilor în a desfăşura afaceri proprii, vor oferi prin aceste programe cel puţin 50 de afaceri <<la cheie>> cu finanţare, în aşa fel încât toţi cei care vor fi eligibili pentru aceste afaceri să-şi înceapă desfăşurarea activităţii. Afacerile la cheie vor fi în mai multe domenii. Încă se lucrează la acest domeniu. De asemenea, vor fi perfecţionate pe parcurs, în funcţie de aptitudinile tinerilor selectaţi şi cererea de pe piaţă”, a precizat ministrul Mariana Câmpeanu. 

Proiecte pilot şi pentru rromi

Ministrul Muncii a mai adăugat şi că Executivul are în vedere derularea unor proiecte menite să stimuleze gradul de ocupare în rândul populaţiei de etnie rromă. „Încercăm la viitoarea lansare să oferim pentru întreaga ţară câteva tipuri de proiecte pilot pentru ocuparea populaţiei rrome. Să nu lăsăm pe fiecare să îi pregătească şi să-i înveţe cum să se prezinte la interviuri. Să oferim proiecte care prin aplicarea lor să dezvolte mici întreprinderi de economie socială pe meşteşuguri tradiţionale de la ei”, a adăugat Mariana Câmpeanu.