glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Ministrul Economiei, vizită de lucru în Hunedoara. Speranțe pentru Minvest și Mecanica Orăștie după discuțiile cu Mihai Tudose

La câteva zile după alegerea șefului PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, în funcția de Președinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaților, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a făcut o vizită în Deva, Orăștie și Valea Jiului.

Întâlnirea ministrului Mihai Tudose cu oficialii hunedoreni a început la Consiliul Județean, unde a purtat discuții cu vicepreședintele Daniel Andronache.  „Am avut o discuție extrem de eficientă și aplicată cu domnul ministru, despre proiectele pe care urmează să le implementăm în următorii trei ani. Ne-a promis tot sprijinul Ministerului Economiei pentru obiectivele majore pe care ne propunem să le finalizăm, cum ar fi : „transportul ecologic în Valea Jiului, reabilitarea drumului Sântuhalm – Călan și a culoarului <Mureş – Nord>,  Geoagiu – Ilia, construirea unui nou stadion în municipiul Hunedoara și altele”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Daniel Andronache.

Minvest își plătește datoriile în aur

Ministrul Economiei a avut o întrevedere și cu conducerea CNCAF Minvest Deva, precum și cu Consiliul de Administrație. În urma discuțiilor a fost găsită o soluție pentru ca societatea să-și poată plăti datoriile istorice către stat și astfel să devină viabilă. Soluția acceptată de comun acord este ca Minvest să transfere Muzeul Aurului  administrației locale în compensarea datoriilor. În urma stingerii creanțelor, activitatea societății miniere poate fi relansată pentru că nu ar mai exista blocaje economice de genul imposibilității participării la licitațiile organizate de stat. Profitând de prezența directorului Conversmin, Stamin Purcaru, a fost analizată și finanțarea programelor de conservare și închideri de perimetre miniere derulate prin această societate. S-a concluzionat că trebuie de urgență alocați bani pentru închiderile de mină, această activitate fiind mult mai rentabilă pentru statul român decât conservarea fostelor unități extractive, care implică costuri sporite cu monitorizarea și paza acestora. „Ministrul Economiei a stabilit cu conducerea Minvest să sprijine activitatea mai ales  în ceea ce privește lucrările de ecologizare a depozitelor de zgură și cenușă existente în zonă, care au început să fie ecologizate și au stagnat pentru că nu au mai fost alocați bani”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor, prezent la întâlnire.

Mecanica Orăștie, în „cătarea” Ministerului Apărării

Vizita la Uzina Mecanică din Orăștie s-a concretizat printr-o întâlnire a ministrului Mihai Tudose cu conducerea întreprinderii.  „Mecanica Orăștie poate să facă mult din ceea ce are nevoie Ministerul Apărării Naționale. Și în loc să importăm din altă parte e mai corect să producem aici și astfel să fie sprijinită firma din Orăștie. Eu sper ca după vizita ministrului treburile să meargă bine”, a concluzionat deputatul Laurențiu Nistor.

Tags
Back to top button
Close
Close