glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Mihai Martinesc şi-a păstrat titlul european la kumite SKDUN

Sportivii de la Champions Club Karate Deva-Hunedoara şi-au demonstrat încă o dată valoarea la o competiţie internaţională de mare anvergură, întorcându-se cu titluri şi medalii de la Campionatul European de Karate SKDUN şi de la Cupa Europeană pentru începători. Ambele întreceri s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 13 – 15 aprilie, la Dobrowa Gornicza în Polonia.

Champions Club Karate Deva-Hunedoara a participat cu patru reprezentanţi la competiţia europeană din Polonia, la care s-au aliniat la start peste 900 de sportivi. Primii au intrat în competiţie începătorii, în ziua de vineri, iar campionii hunedoreni şi-au depăşit tracul inerent debutului la o întrecere de un asemenea nivel şi au reuşit să concureze aproape de potenţialul lor maxim. Cei trei începători de la Champions Club au cucerit patru medalii, dintre care două de aur, una de argint şi una de bronz. Astfel, Emanuel Mituică şi David Mocean au câştigat fiecare locul 1 în proba de kata de la categoriile lor, intrând în posesia medaliilor de aur, iar Ariana Sârbu a reuşit să urce de două ori pe podiumul de premiere, obţinând un loc 2 în proba de kumite şi un loc 3 în cea de kata, care i-au adus medaliile de argint, respectiv de bronz.

Mihai Martinesc, dublu campion continental în Polonia

Sâmbătă a păşit pe tatami şi campionul european en-titre Mihai Martinesc, sportivul de la Champions Club Karate Deva-Hunedoara având de apărat titlurile la Kumite SKDUN cucerite în anii precedenţi, în 2016 în Germania şi în 2017 în Serbia. Mihai şi-a respectat cartea de vizită şi a confirmat aşteptările, trecând pe rând la categoria sa, + 55 kg minicadeţi, de adversari din Polonia, Irlanda, Ungaria, Rusia şi Moldova. Martinesc devine astfel pentru al treilea an consecutiv campion european SKDUN la kumite individual.

Karateka devean nu s-a oprit însă aici cu rezultatele excelente la aceste Europene. Duminică, în ultima zi a competiţie, el a participat şi la întrecerea pe echipe, în Naţionala de Cadeţi Mixtă a României (la o categorie de vârstă superioară, 13 – 15 ani), fiind selecţionat de către Shihan Aurel Pătru, antrenorul lotului naţional al României şi preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate SKDUN.

Mihai Martinesc şi colegii săi s-au ridicat la înălţime, depăşind echipe foarte puternice precum Irlanda, Bulgaria, Germania şi Moldova, câştigând pentru România titlul continental la Campionatul European de Karate SKDUN din acest an. Componentul Champions Club Karate Deva-Hunedoara revine astfel din Polonia cu două medalii de aur, la kumite individual minicadeţi şi la echipe mixte cadeţi, adăugându-şi în acest fel alte două titluri europene unui palmares deja impresionant.