glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Mihai Martinesc a cucerit titlul mondial IKU în Irlanda

La sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 19 – 22 octombrie, s-a desfăşurat la Dublin (Irlanda) Campionatul Mondial IKU pentru minicadeţi, cadeţi, juniori, seniori şi veterani, alături de competiţia World Gammes destinată copiilor până în 12 ani.

thumbnailAu participat la aceste întreceri 1100 de karatişti din 24 de ţări, iar România a fost reprezentată de un lot alcătuit din aproximativ 70 de persoane. Între aceştia s-au aflat şi sportivi din judeţul Hunedoara, de la cluburi din Deva, Orăştie şi Simeria, în frunte cu multiplul campion mondial şi european Mihai Martinesc de la Champions Club Karate Deva.

Al treilea titlu mondial din acest an pentru Mihai

Tânărul karateka devean s-a ridicat din nou la înălţimea aşteptărilor şi a făcut spectacol în proba de kumite a categoriei minicadeţi 14 ani la – 60 kg. El şi-a depăşit adversarii din Italia, Scoţia, Irlanda şi Anglia, devenind noul campion mondial IKU al acestei categorii. Pentru Mihai Martinesc este cel de-al treilea titlu mondial cucerit în 2017 la tot atâtea competiţii de profil organizate de Federaţii internaţionale diferite, după cele SKDUN de la Eger din Ungaria şi WSKF de la Tokyo din Japonia.

Evoluţia sportivului de la Champions Club Karate Deva nu s-a oprit însă aici. La Dublin el a mai cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampion mondial în proba de kata la 14 ani, centuri maro, la individual, dar şi două medalii de bronz pe echipe cu România. Acestea au fost obţinute în probele de kumite minicadeţi 14 ani şi la kumite cadeţi 16 ani, unde Mihai Martinesc a fost selecţionat alături de karateka cu doi ani mai vârstnici.

„A fost un an fantastic acest 2017, ţinând cont de nivelul competiţional la care am participat, precum şi de titlurile cucerite  în competiţiile organizate de Federaţiile SKDUN şi IKU. Acestea sunt membre ale Federaţiei Române de Arte Marţiale, la care Champions Club Karate este afiliat din 2015. Sperăm ca Primăria Deva să fie alături de noi şi pe mai departe, pentru a ne putea continua proiectele. Mulţumim lui sensei Teodor Nicolae Gârbău pentru pregătire şi îndrumare, precum şi sponsorilor noştri care au sprijinit acestă deplasare în Irlanda, Claus Service și Remat Festimani. Următorul eveniment va fi în luna noiembrie la Berlin, unde suntem invitaţii maestrului Sihan Daniel Schneider – 8 dan shotokan, partener-colaborator în noul proiect de colaborare Champions Club Karate – Europa, căruia îi mulţumim pe această cale pentru susţinere”, a declarat Cristian Martinesc, preşedintele Champions Club Karate Deva, pentru „Glasul Hunedoarei”.