NEWS ALERT:
Home / Sport / Mihai Martinesc a adus aur pentru România de la Europene
karate1

Mihai Martinesc a adus aur pentru România de la Europene

La numai 11 ani, karateka Mihai Martinesc din Deva şi-a îmbogăţit palmaresul deja impresionant cu încă două distincţii majore. El a adus două medalii, de aur şi de argint, lotului României care a participat la Campionatul European de Karate SKDUN (shotokan karate do).

La sfârşitul săptămânii trecute, timp de trei zile (1 – 3 aprilie), s-au desfăşurat la Nurnberg, în Germania, întrecerile celei de-a şasea ediţii a Campionatelor Europene SKDUN, ediţia 2016. Într-o companie extrem de selectă, care a adunat la start peste 950 de sportivi din 25 de ţări, şi după o concurenţă aprigă, tânărul devean a reuşit să confirme speranţele puse în el şi să îşi adauge în panoplie încă un titlu de campion european, plus unul de vicecampion.

Campion european la kumite

Mihai Martinesc a strălucit în proba de kumite la categoria sa de vârstă, 10 – 11 ani (3 kyu – Dan), dominându-şi toţi adversarii. Tânărul karateka legitimat la Champions Club Karate Deva – Hunedoara a câştigat titlul european într-o grupă foarte puternică, care a inclus sportivi din Germania, Serbia, Georgia, Azerbaidjan, Moldova, Letonia, Irlanda, Ungaria, Lituania şi România. El a demonstrat, dacă mai era nevoie, că rămâne unul dintre pretendenţii cei mai îndreptăţiţi la supremaţia mondială la această categorie, după ce anul trecut a revenit cu titluri şi de la Campionatul European WUKF disputat la Herstal în Belgia şi de la Cupa Mondială WUKO din Lignano, Italia.

Vicecampion la kata

Deşi a avut o prestaţie excelentă şi în proba de kata, Mihai Martinesc a terminat pe locul al doilea, fiind nevoit să se mulţumească „doar” cu argintul, o performanţă oricum remarcabilă. El a fost depăşit la o diferenţă foarte mică de I. Atanasov din Bulgaria, care şi-a adjudecat titlul european la această ediţie.

Mihai Martinesc este campion naţional la kata şi la kumite, el câştigând odată cu aceste titluri la Campionatul Naţional, unde s-a făcut selecţia pentru lotul României, şi dreptul de a reprezenta ţara noastră la aceste Campionate Europene SKDUN.

„Sunt mândru, în primul rând, că am fost ales să reprezint România la categoria mea de vârstă, într-o competiţie internaţională atât de valoroasă cum e Campionatul European şi că am reuşit să ridic steagul ţării mele sus, pe cel mai înalt catarg. Vreau să îi mulţumesc antrenorului meu de la Kihon Deva, sensei Teodor Nicolae Gârbău, pentru tot  ceea ce m-a învăţat şi pentru întreg sprijinul acordat în obţinerea acestor rezultate”, a spus Mihai Martinesc, proaspătul campion european SKDUN la kumite.

Despre Bogdan BARBU

Citește și

26240462_2168237936550198_8279174179953126336_o

Victorii ale favoritelor, dar şi surprize notabile în Cupa Realsport

Aşa cum anticipam în avancronica noului sezon de minifotbal din Deva, etapa optimilor de finală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *