glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

Micuţii hunedoreni vor putea fi înscrişi în clasa pregătitoare sau I, din februarie

Părinţii hunedoreni îşi vor putea înscrie copiii în clasa pregătitoare sau în clasa I începând din data de 16 februarie. Listele finale cu elevii înscrişi în ciclul primar în anul 2015 – 2016 vor fi afişate în 10 aprilie, iar la mijlocul lunii februarie, părinţii copiilor hunedoreni vor putea participa la Ziua Porţilor Deschise în fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare din judeţ.

Ministerul Educaţiei a publicat zilele trecute pe site-ul instituţiei proiectul de Calendar al înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015– 2016.  Potrivit acestuia,
în data de 9 februarie şcolile trebuie să afişeze circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare, alocate, la fiecare unitate de învăţământ. Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială se vor face între 16 februarie şi 6 martie 2015. De asemenea, în perioada 10 februarie – 4 martie părinţii copiilor hunedoreni vor putea solicita realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor, în vederea înscrierii. Conform ordinului ministrului de resort, în perioada 11 – 20 februarie, în fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare din judeţ va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise”. În cadrul evenimentului, părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. La fel ca şi anul trecut, înscrierea în „clasa 0” se face în două etape: prima etapă de înscrieri are loc în perioada 9 – 14 martie, iar cea de-a doua în intervalul 16 martie – 10 aprilie.

Copiii neînscrişi în învăţământul primar anul trecut vor putea fi înscrişi direct în clasa I

Ministrul de resort a aprobat şi calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014-2015 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I. Astfel, părinţii acestor copii vor putea depune, în perioada 16 februarie – 6 martie, cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie. În intervalul 17 – 27 martie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie, iar în 3 aprilie vor fi afişate listele finale cu copiii înscrişi în clasa I.