glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Microbuz nou la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva vor beneficia în acest an şcolar de un microbuz şcolar nou. Autovehiculul va deservi elevilor navetişti, dar va fi utilizat şi pentru deplasarea elevilor şcolii la diferite competiţii şi concursuri de profil.

Guvernul României le-a făcut o bucurie elevilor şi cadrelor didactice de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. Un microbuz nou, cu 16 (plus 1) locuri, a intrat în dotarea unităţii de învăţământ şi va fi folosit în vederea deplasărilor pe care elevii liceului le efectuează atât în judeţ cât şi în ţară, la competiţii, concursuri şi olimpiade, sau la evenimentele la care sunt invitaţi. De asemenea, microbuzul va fi folosit şi de elevii navetişti din cadrul liceului. Maşina a fost predată, ieri, oficial şcolii de către primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, în prezenţa conducerii şi a elevilor liceului.

Naveta elevilor a fost rezolvată

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara la nivelul judeţului nu mai există deficit de microbuze şcolare. „Toate autovehiculele care ne-au fost promise de Guvern au ajuns în judeţul Hunedoara. În prima tranşă, în luna septembrie 2014, au fost distribuite zece autovehicule, în luna mai am mai primit şase, iar săptămâna trecută alte zece localităţi au beneficiat de microbuzele şcolare. Chiar dacă o parte dintre autovehicule au ajuns cu mult mai târziu decât ne-au fost promise, ne bucurăm că în sfârşit naveta zecilor de elevi din mediul rural va putea fi asigurată. În plus, este de precizat că necesarul de microbuze şcolare, destinate transportului elevilor, a fost acoperit, iar din anul şcolar 2015 – 2016 elevii navetişti vor putea ajunge fără întârzieri la cursuri şi se va putea reduce rata abandonului şcolar”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara, Anca Claudia.