glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

„Micii” infractori se întâlnesc cu elevii, la penitenciar

Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic ,,Constantin Brâncuşi” din Petrila au ocazia, astăzi, să înveţe din greşelile a patru tineri aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate la Penitenciarul Bârcea.

În baza acordului de parteneriat încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara şi Penitenciarul Bârcea Mare, prin structurile de specialitate, respectiv Compartimentul Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Asistenţă Psihosocială, se organizează, astăzi, la sediul penitenciarului o activitate de prevenire a delincvenţei juvenile.
„Prin această activitate se continuă seria întâlnirilor realizate în cadrul proiectului partenerial «Să învăţăm din greşeli». Se urmăreşte creşterea gradului de informare a tinerilor elevi de liceu despre răspunderea penală a minorilor, consecinţele imediate suportate de un minor în această situaţie, o minimă pregătire juridică antiinfracţională şi formarea unor atitudini de rezistenţă la presiunea grupului şi modalităţi de selecţie a anturajelor fără risc infracţional”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, inspector Florin Berar.
Activitatea va consta într-o întâlnire între 18 elevi ai Colegiului Tehnic ,,Constantin Brâncuşi” Petrila şi patru tineri aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate la Penitenciarul Bârcea Mare, având ca şi scop scăderea numărului de participanţi minori cu vârste între 16 şi 18 ani, implicaţi în comiterea de infracţiuni de furt şi tâlhărie.