glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSpecial

Micii artiști din județ, premiați de PNL Hunedoara (GALERIE FOTO)

Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva a găzduit, ieri, vernisajul unei expoziţii cu vânzare care a cuprins lucrări de pictură şi grafică ale micuţilor artişti din judeţ. În cadrul evenimentului, Organizația PNL Hunedoara a recompensat performanța copiilor în artă, iar premiul cel mare, în valoare de 800 de lei, i-a revenit tinerei Raluca Maria Alba.

Organizația Județeană a PNL Hunedoara a demarat proiectul județean ,,PNL premiază excelența”. Prima acțiune în cadrul acestei iniţiative a vizat răsplătirea performanței în artă și a constat în organizarea unei expoziții cu vânzare, care a cuprins lucrări de pictură și grafică ale tinerilor artiști din județ. Vernisajul expoziției a avut loc ieri, în ambianța perfectă a cafenelei dependente de cultură „Jos pălăria” din Deva.

„Tinerii excepţionali trebuie încurajaţi”

La eveniment au luat parte mai mulți reprezentanți ai PNL Hunedoara, dar și tineri artiști, profesori, părinți sau pasionați de artă. „Cred că, pentru fiecare dintre noi, prima zi de școală rămâne în suflet ca un săculeț de emoție adunat timp de 12 ani. Personal, privesc cu nostalgie elevii care trec an de an peste încă o etapă a devenirii lor și pentru care fiecare primă zi de școală înseamnă un început. Astăzi, am venit aici ca să trăim emoția începutului cu câțiva elevi extrem de talentați. Tinerii excepționali trebuie ascultați, priviți și mai ales încurajați. Ca să nu mai spun că talentele trebuie sprijinite. Niciodată nu există cuvântul suficient când este vorba de sprijinul acordat tinerilor. Putem admira aici câteva lucrări de artă plastică create de elevi. Unii spun că sunt artiști în devenire. Chiar dacă nu sunt, deocamdată, consacrați, eu prefer să spun că sunt artiști. Pentru că artist te naști, nu devii. Talentul acestor copii este un dar divin, care va fi cizelat de școală și prin muncă. Să îi admirăm pe acești artiști, să le admirăm lucrările și să luăm cu noi o bucățică din talentul și din munca lor, investind astfel în generațiile viitoare, în cultura și arta românească. În mod deosebit vreau să-i mulțumesc gazdei noastre, doamnei Alina State, pentru că încă o dată este alături de artă și ne-a sprijinit în demersul nostru, dar și doamnei deputat Carmen Hărău, fără sprijinul căreia ar fi fost greu de organizat această întâlnire cu prietenii artei și cu tinerii artiști”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL Hunedoara, Oana Frânc.

Lucrarea cea mai apreciată

Practic, evenimentul a avut două etape. Participarea on-line – doritorii au fost invitați să-și posteze fotografii cu lucrările plastice pe pagina de facebook a PNL Județul Hunedoara, iar primele cinci lucrări, cu cele mai multe like-uri obținute, să fie declarate câștigătoare. A doua etapă a constat în participarea directă  – toți participanții on-line să fie prezenți la vernisaj cu lucrările în formă fizică, pentru a-și ridica premiul obținut în faza on-line, sau pentru licitarea directă a lucrărilor către invitații din cadrul manifestării. Astfel, după ce artiștii au postat fotografiile cu lucrările pe pagina de facebook a PNL, cea mai apreciată a fost a tinerei Raluca Maria Alba, elevă la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva. Pentru talentul său, Raluca a obținut Premiul I, dar și un premiu în valoare de 800 de lei din partea PNL Hunedoara. „Mă bucur foarte mult că lucrarea mea a fost pe gustul publicului și că am obținut cele mai multe like-uri. În momentul de față, am 241 de aprecieri de la internauți și pe această cale vreau să le și mulțumesc. O mare parte din banii pe care i-am primit din partea organizatorilor doresc să îi donez unor copii necăjiți, care, cu siguranță, au foarte mare nevoie de ei. Nu am un preț standard pentru lucrarea mea, ci ofer cumpărătorilor posibilitatea să îmi dea cât cred  de cuviință și cât merită talentul meu”, a precizat Raluca Alba.

Încă şase zile la dispoziţie

Premiul II a fost obținut de Valentin Oniciuc (600 lei), iar Premiul III (400 lei) i-a revenit Deliei Lasc. Organizatorii au oferit și două mențiuni, fiecare în valoare de 100 de lei, tinerelor Denisa Paula și Laura Popescu. Evenimentul nu a fost un succes doar pentru cei cinci tineri care au primit o recompensă materială pentru talentul lor, ci și ceilalți copii care și-au expus lucrările au avut parte de noroc. Majoritatea micilor artişti au și reușit să își vândă lucrările, dovadă fiind faptul că fiecare vizitator a plecat acasă cu câte un tablou. Totuși, pasionații de artă din județ sau cei care sprijină demersul PNL Hunedoara și cred că trebuie investit în performanța copiilor sunt așteptați săptămâna aceasta la cafeneaua „Jos pălăria” să vizioneze şi, dacă doresc, să sprijine un mic artist hunedorean, să cumpere câte o lucrare.

Tags