glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Metoda „accidentul” a funcţionat din nou. Victima: o septuagenară din Călan

O bătrână din Călan a pierdut toate economiile sale în urma unei înşelătorii. Femeia i-a plătit peste 5.000 de euro unui presupus avocat care i-ar fi ajutat fiica în urma unui accident de circulaţie.

Bătrânica, în vârstă de 72 de ani, a fost sunată în cursul săptămânii trecute, de un bărbat. „Apelantul  i-a comunicat că fiica femeii, care locuieşte în Canada, a  fost implicată într-un  accident de circulaţie, iar el ar fi avocatul acesteia şi că este nevoie să trimită o sumă de bani pentru a încerca „să o ajute pe fiica sa”, cu condiţia ca partea vătămată să nu discute cu nimeni despre acest subiect”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. Speriată, femeia a mers la Poşta din localitate şi a trimis, prin mandat poştal, suma de 5.100 de euro către un oficiu poştal din Bucureşti. Când şi-a dat seama că a fost înşelată, bătrânica s-a adresat poliţiştilor. „Oamenii legii au reuşit identificarea unui suspect care a ridicat suma de 5.100 de la un oficiu poştal din Bucureşti, sumă provenind din comiterea unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda Accidentul”, a mai adăugat Bogdan Niţu.

Sfatul poliţiştilor

Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă atunci când o persoană necunoscută vă cere să îi comunicaţi datele personale sau să achitaţi diferite sume de bani în contul unor necunoscuţi şi să verificaţi veridicitatea afirmaţiilor persoanei care vă contactează. Adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.