glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

MESAJUL DEPUTATULUI GHEORGHE FIRCZAK ADRESAT CONFERINȚEI SINDICATULUI ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR, TUTUROR CADRELOR DIDACTICE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA

Stimate domnule președinte Paul Rusu,

 Sunt deosebit de onorat de invitația Domniei Voastre de a participa la Conferința Județeană a Sindicatului Învățământ Preuniversitar Județul Hunedoara. Regret din tot sufletul că nu pot fi prezent personal la importantul eveniment pentru membrii acestui sindicat. Lucrările Camerei Deputaților necesită prezența mea la București. Bunele relații pe care le avem atât la nivel instituțional, cât și personal mă determină să nu ignor invitația Domniilor Voastre. Dacă prezența mea personală nu este posibilă, voi fi cu sufletul participant la acest eveniment major. De asemenea mă onorează doamna prof. Viorica Igelsky, consilierul meu, prezentând toate urările mele de sănătate și prosperitate adresat cadrelor didactice, întregului personal din învățământ.
 Respectul meu pentru educatori, pentru toți cei care activează în acest domeniu se datorează în primul rând familiei mele. Iubita mea soție, azi pensionară, dragii mei părinți și socrii mei, Dumnezeu să-i odihnească în pace, au activat decenii la rând în școală. Eu însumi, o perioadă mai scurtă din activitatea mea, am lucrat cu elevii. Învățătoarele și profesorii mei din gimnaziu și liceu m-au învățat lucruri minunate. Toate acestea mă fac să înțeleg cât de importantă este pentru societate școala, ca formator al tinerei generații.
 Din nefericire, noi, clasa politică, nu am reușit să acordăm școlii, în ansamblul său, cadrelor didactice, în particular, acel statut de care ar trebui să beneficieze, chiar dacă eu și alți confrați parlamentari am sprijinit adeseori diverse activități ale școlii. În ansamblu este nevoie de  mult mai multă atenție și susținere sistematică pentru procesul educațional. Îmi exprim speranța că foarte curând toate acestea  se vor realiza. Sindicatul Învățământ Preuniversitar Județul Hunedoara promovează cu devotament interesele membrilor săi, ale tuturor celor care muncesc în acest domeniu. Cunosc toate acestea deoarece colaborarea noastră durează de mulți ani și sper ca, în continuare, să fie cât mai benefică în folosul personalului angajat în instituțiile de învățământ. Mult succes sindicatului, mult succes cadrelor didactice, mult succes întregului personal din învățământ.