glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Medic veterinar: „E strigător la cer ce s-a întâmplat”. ÎNFIORĂTOR: 28 de câini vagabonzi au fost strânși, ieri, din zona unde un cadavru a fost devorat de patrupede

Hingherii au capturat, ieri, 28 de câini, în zona Valea Seacă. Locul a fost „periat” de autorități, după ce de Sf. Maria, cadavrul unui bărbat a fost devorat de maidanezi. Medicul veterinar Roxana Enache, reprezentantă a Serviciului județean de ocrotire a animalelor fără stăpân, susține că printre câinii prinși se numără și câteva exemplare agresive, care ar fi putut pune în pericol viața oamenilor.

Potrivit Roxanei Enache, aceste acțiuni de capturare au mai avut loc, dar, din cauza abandonului, câinii se înmulțesc pe zi ce trece. Doar în ultimele 3 luni, de când ea se ocupă de zona Hunedoarei, 50 de câini vagabonzi au fost prinşi în Valea Seacă. „Acțiunea a avut loc în zona în care s-a găsit cadavrul acelui bărbat, dar și în zonele aferente, unde câinii traversează mereu, respectiv Valea Seacă, Micro 7 și zona cimitirului. S-au capturat 22 de câini maturi și șase pui. Câinii sunt de talie mare și medie, iar câțiva dintre ei prezintă semne de agresivitate. Nu este prima acțiune de capturare, nu este nici a doua și nu este nici ultima. Din zona aceea, doar în 3 luni, am strâns cam 50 de câini și mai sunt. Mâine (n.r. azi) mergem iarăși!”, a declarat medicul veterinar Roxana Enache. Medicul veterinar susține că unele dintre persoanele care abandonează sau lasă liberi câinii au fost amendate. Doar că, măsura nu are întotdeauna efect. „Abandonul e în floare. Oamenii care se consideră stăpânii câinilor nu își asumă responsabilitățile, în sensul că îi lasă veșnic liberi, mai ales cei care au grădini acolo. De obicei când facem acțiuni mergem mai multe echipaje, și mergem împreună cu Poliția locală, care mai dă și amenzi. Unii se conformează, unii nu!”, a declarat aceasta.

Medic șocat de incidentul de la Valea Seacă

Marţi seara, un bărbat din Hunedoara a fost găsit mort, cu trupul sfâşiat de animale, în zona Valea Seacă de la marginea municipiului. Potrivit medicilor legiști, omul suferise un infarct, iar mușcăturile au survenit după deces. Totuși, faptul că trupul său a fost devorat de câini, aceștia, pur și simplu, mâncând bucăți dintr-o mână și dintr-un picior, au șocat o întreagă comunitate. „E strigător la cer ce s-a întâmplat! Am văzut pozele reale și sunt șocante. Nici nu vreau să îmi închipui… Doamne ferește! Mereu am încercat să le explic oamenilor că nu se ține câinele pe stradă. Tineți-l în lesă ori în casă, supravegheat, pentru că un câine are instinctul de haită. La urma umei, câinele se trage din lup! I-a rămas instinctul! Animalele sunt imprevizibile”, spune medicul veterinar Roxana Enache.

Tags