glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Medalii din ape internaţionale

Alexandru Bădeaţă a început anul 2013 cu dreptul. Înotătorul legitimat la CSŞ Hunedoara a obţinut o medalie de aur şi una de argint la competiţia internaţională „Grand Prix Jean Boiteaux”, desfăşurată, la finele săptămânii trecute la Bordeaux, în Franţa, acolo unde a participat alături de câţiva colegi de generaţie şi de o parte a lotului naţional de seniori al României.

Sub privirile Cameliei Potec şi a unui antrenor federal, care au însoţit delegaţia „tricoloră”, sportivul pregătit de profesoara Ancuţa Băjan a triumfat în proba de 400 de metri mixt şi a terminat al doilea întrecerea de la 200 de metri.

Răsplata încrederii acordate

Intrat în atenţia lotului naţional de juniori după performanţele excelente avute în 2012, Bădeaţă a răsplătit din plin încrederea acordată de către Forul de la Bucureşti, la chiar prima competiţie din noul sezon. Alex a oprit cronometrul, în proba de 400 de metri mixt, după 4:35:18 minute, fiind urmat în ierarhie de Bogdan Fodor (România/Steaua) şi Victor Philaire (Franţa), în vreme ce la 200 a venit al doilea, cu 2:12:50, prima poziţie în ierarhie revenindu-i aceluiaşi Bogdan Fodor. Cele două medalii obţinute în sud-vestul Franţei vin ca o completare la bronzul obţinut la finele lunii noiembrie a anului trecut, la „Concursul ţărilor central europene”, desfăşurat în Slovacia.

Prima competiţie a anului şi pentru colegii mai mici

Cei mai mici dintre sportivii legitimaţi la clubul de pe malul Cernei intră şi ei la apă pentru medalii. 21 de înotători (13 băieţi şi 8 fete) se vor afla, la finele săptămânii, la startul Campionatului Naţional de Poliatlon (11-13 ani) ce va avea loc la Piteşti – prima întrecere oficială din noul calendar competiţional. Aceştia sunt pregătiţi de Anca Băjan şi Dan Ardelean.