glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Meciuri „de şase puncte” pentru formaţiile hunedorene

Cele două reprezentante ale judeţului nostru în Liga a treia susţin la sfârşitul săptămânii partidele din runda cu numărul 26. Ca o paranteză, în toate celelalte patru serii ale eşalonului trei această etapă este ultima a campionatului (pentru că acele serii au câte 14 echipe sau mai puţin), în timp ce seria care ne interesează în mod deosebit e singura cu 15 echipe, deci mai are de disputat încă patru runde în afară de aceasta.

Dincolo de faptul că şi Deva, şi Hunedoara joacă acasă, interesant este că adversarele lor se situează practic în aceeaşi zonă a clasamentului, la foarte mică diferenţă de puncte, deci cu ambiţii identice de a prinde un loc cât mai bun la finalul campionatului. Se anunţă aşadar întâlniri echilibrate, aşa-numitele „meciuri de şase puncte”, unde se întâlnesc în partide directe echipe cu acelaşi obiectiv.

Cetate Deva – Măgura Cisnădie

CNS Cetate deschide balul vineri, de la ora 18, pe stadionul din Deva, în compania unui adversar bine cunoscut, Măgura Cisnădie, devenit în ultima vreme un partener al ambelor echipe hunedorene în partide amicale. Cifrele seci dinaintea întâlnirii spun că devenii ocupă locul 6, cu 34 puncte în 23 de meciuri, iar sibienii locul 10, cu 30 puncte în 23 de meciuri, aşadar o diferenţă de patru locuri şi patru puncte separă cele două combatante.

În tur la Cisnădie scorul a fost egal, 0 – 0. Să mai amintim că în perioada de pregătire din iarnă Măgura a fost singura formaţie care a reuşit să învingă pe Cetate, 2 – 1, în ceea ce constituie până acum unica înfrângere, fie ea şi neoficială, a devenilor din acest an 2016.

„Ne cunoaştem adversarul şi ştim că Măgura Cisnădie s-a întărit considerabil în pauza de iarnă. A adus doi jucători din liga a doua, pe Lupu şi Săulescu, plus trei din jucătorii buni din seria noastră, Bălaşa, Fotescu şi Oiţă, aşadar iată cinci fotbalişti cu vechi state de servicii şi de certă calitate în primul 11. Vom trata şi acest meci cu maximă seriozitate, cu încredere în capacitatea noastră şi în jocul nostru. Vrem să rămânem neînvinşi şi după această etapă, înaintea meciului cu Poli de la Timişoara. Din echipa noastră doar Vajda este nerestabilit complet, doar dacă va fi nevoie ar putea să forţeze şi să intre pe final”, a declarat Marius Sîrbu, antrenorul lui Cetate Deva, pentru Glasul Hunedoarei.

Echipa probabilă a lui Cetate: Raţ – Kelemen, Mintaş, Dosan, Doboş – Şaucă, Făgărăşanu, Boldea, Buzducea – Lintaru, Pribac

FC Hunedoara – CSM Lugoj

FC Hunedoara joacă sâmbătă, de la ora 18, pe stadionul „Michael Klein”, partida cu CSM Lugoj. Hunedorenii sunt pe locul 5, cu 35 puncte adunate în 24 de meciuri, bănăţenii pe 7, cu 33 puncte din numai 23 de meciuri susţinute. În tur la Lugoj s-a înregistrat un 0 – 0, astfel încât există toate premisele să asistăm la un meci echilibrat.

Veştile din tabăra hunedoreană sunt destul de bune în privinţa recuperării accidentaţilor, Maghici, Mardare, Bloj şi Mercurian au intrat în programul normal de pregătire al echipei şi sunt apţi de joc, doar Ionicescu e încă nerefăcut.

„Întâlnim o echipă bună a seriei, chiar m-a mirat că a început returul atât de greu şi cu rezultate mai slabe. Şi-a revenit însă în ultimele etape şi cu siguranţă va încerca să ne pună probleme, va veni la Hunedoara să ia punct sau puncte. Rezultatul depinde însă de noi, de cum vom aborda meciul, de organizarea jocului nostru, pentru că repet, Lugojul este o echipă valoroasă şi trebuie să o tratăm ca atare. Terenul se prezintă în condiţii bune, sperăm să fie tot aşa şi la ora partidei. Vom face foarte probabil nişte modificări în primul 11 faţă de meciul de la Cugir, dar încă nu m-am decis cine va juca. Trebuie să văd cum se prezintă băieţii la antrenamentul de mâine (n. red. azi) şi în funcţie de forma şi de starea de sănătate a lor voi alcătui echipa. E greu să mai ajungem pe locul 4, distanţa este mare, opt puncte, dar vrem să ne păstrăm acest loc 5, vedeţi ce bătălie aspră se duce pentru el şi câte echipe sunt implicate, iar pentru asta primul pas ar fi o victorie sâmbătă”, a declarat Mircea Alic, antrenorul lui FC Hunedoara.

Luptă strânsă la mijlocul clasamentului

Revenind la situaţia generală din clasamentul seriei, observăm că primele trei clasate au bătălia lor separată la promovare (cu un plus pentru Poli, care şi-a încheiat meciurile directe cu contracandidatele şi are un avans mic, dar care poate fi hotărâtor), iar Sebişul pare greu de clintit de pe poziţia a patra. Rămân în discuţie locurile imediat următoare, iar aici disputa este cât se poate de interesantă. De la locul 5 la locul 10 – cu menţiunea că şi Ineul (locul 11) poate reintra în cărţi în cazul unei victorii asupra lui Poli în această etapă – sunt şase echipe înşirate pe un interval de numai cinci puncte. Ca să complice şi mai mult calculele, două dintre ele – Hunedoara şi Pandurii II – au câte un meci în plus disputat faţă de celelalte formaţii implicate în această luptă extrem de strânsă pentru un loc cât mai onorant la sfârşitul campionatului. Dincolo de partidele FC Hunedoara – CSM Lugoj şi Cetate Deva – Măgura Cisnădie despre care am vorbit, se mai joacă în această rundă a 26-a alte două partide cu implicaţii directe în această zonă a clasamentului: CSU Craiova II – Becicherecu Mic şi Pandurii Târgu Jiu II – ACSO Filiaşi.

Tags