glasul-hd.ro Web analytics

Economic

Mariana Câmpeanu a dat-o de gard cu grupele de muncă

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu – senator în colegiul Deva-Hunedoara-Ţara Haţegului, s-a aflat la finele săptămânii trecute, în judeţ, unde a participat la mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai formaţiunilor sindicale, pensionari, dar şi angajaţi care în urma modificărilor legislative au pierdut grupele de muncă. Ministrul a anunţat la Deva că Parlamentul şi Guvernul munceşte de zor la corectarea legii privind grupele de muncă.

„Se va rezolva problema grupelor de muncă. Cei care în baza legii 263 au pierdut nişte drepturi şi au trecut de la grupa I de muncă la grupa II îşi vor recăpăta drepturile legea a primit aviz pozitiv în comisie. Avem prevăzute şi fonduri pentru anul viitor”, a precizat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Doar că ministrul a fost prins cu temele nefăcute, deoarece legea încă nu a ajuns pe masa de lucru a comisiilor de specialitate. Cel puţin aşa susţine deputatul Carmen Hărău, care a corectat-o pe „ministră”. Cât despre numărul celor afectaţi de modificarea legislativă adoptată în timpul guvernării „portocalii”, Mariana Câmpeanu nu a putut să facă nici măcar o estimare, asta deşi precizase că a prevăzut în bugetul de anul viitor, fondurile necesare pentru reacordarea drepturilor pentru cei care au intrat sub incidenţa legii.

Câte ceva şi despre ajutoarele de încălzire

Ministrul Mariana Câmpeanu a anunţat la Deva şi noile norme metodologice de acordare a ajutoarelor pentru încălzire. „Referitor la ajutoarele de încălzire sunt trei noutăţi. Prima este introducerea ajutorului pentru cei care se încălzesc pe bază de energie electrică. A doua se referă la acordarea integrală a ajutorului de încălzire pentru combustibil lemnos. Banii sunt puţini şi vor fi acordaţi integral, la începutul sezonului. Iar a a treia noutate face referire la normele de calcul a veniturilor pentru beneficiarii ajutorului. Există o serie întreagă de active, care sunt luate în calcul, iar valorificarea acestora se va face de acum, după norme europene. Numărul beneficiarilor va fi mult mai mare, iar ajutoarele le vor primi acei care într-adevăr au nevoie”, a adăugat Mariana Câmpeanu.