glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Marian Muntean: „Cetate în liga a doua e ca Oltchim în Liga Naţională!”

Unicul finanţator al echipei de handbal devene susţine că echipa sa nu va avea nici un fel de probleme în Divizia A, asta deşi Cetate n-a disputat decât un singur joc oficial în acest sezon. Argumentul? Nivelul competiţional este unul foarte slab.

Succesul furtunos de la finele săptămânii trecute, de la Reşiţa, 20-43 (5-25) i-a dat aripi patronului Cetăţii. Marian Muntean este de părere că gruparea antrenată de Ioan Mătăsaru va fi exact ca Oltchim în Liga Naţională: „făr’ de adversar!”

Principala temere: relaxarea

Omul de afaceri aflat în fruntea echipei de sub cetate crede că gruparea sa nu va avea prea multe emoţii în drumul spre revenirea în elită şi spune că doar o eventuală relaxare din partea fetelor poate să provoace „frisoane”. „Chiar dacă a trecut doar o singură etapă din actualul sezon, pot spune că vom defila în liga a doua. Şi asta pentru că Divizia A este un fel de anticameră a handbalului românesc. Vorbim de un nivel foarte slab, majoritatea echipelor sunt cvasi-profesioniste. Ca să vă faceţi o imagine clară, mai toate grupările fac un antrenament pe zi, noi facem două. Am continuat pe acelaşi sistem ca şi atunci când am evoluat în Liga Naţională. Nu mă tem decât de o relaxare a fetelor, lucru care s-a văzut şi în a doua repriză de la Reşiţa, când fetele au lăsat-o mai moale după ce au văzut ce poate adversarul”, a povestit Muntean, care a adăugat că doar Mureşul Târgu Mureş, CSM Slatina şi SCM Universitatea Piteşti pot emite pretenţii la prima poziţie. Iubitorii handbalului devean le vor putea vedea la joc, pe viu, pe Toth şi compania, duminică, de la ora 18.00, când în Sala Sporturilor din Deva va poposi Naţional Râmnicu Vâlcea. Momentan, Cetate se bazează doar pe un singur portar pentru întrecerea cu junioarele de la Centrul de Excelenţă, Laura Poenar, asta după ce Delia Ghilă a fost cedată la HC Zalău, iar ucraineanca Olesya Semenchenko a fost împrumutată un sezon, în liga turcă. Cu toate acestea, patronul echipei spune că, zilele acestea va încerca legitimarea unui goalkeeper macedonean, care se şi antrenează deja cu echipa. Programul complet al turului Seriei B a Diviziei A, în ediţia de vineri a ziarului nostru.

„Anul acesta vreau să doborăm toate recordurile. Îmi doresc să marcăm şi peste 50 de goluri dacă se poate. Fetele au făcut spectacol la Reşiţa, au înscris din toate poziţiile şi din toate procedeele. Mai lipsea să înscrie şi Poenar!” – Marian Muntean, patron Cetate Deva.