glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Marian Muntean acuză: primarul Petru Mărginean dezinformează populația

Într-o conferință de presă, desfășurată ieri, fostul consilier local Marian Muntean și fost administrator al uneia dintre firmele care efectuează transportul local în Deva, îl acuză pe edilul Devei de dezinformare. Săptămâna trecută, într-o altă conferință de presă, primarul declara că Marian Muntean și Mircia Muntean au semnat, „pe șest”, în anul 2001, un contract în baza căruia se desfășoară și astăzi transportul local în Deva.

Potrivit declarațiilor făcute de primarul Devei, Petru Mărginean, în prezent, transportul public local de persoane din municipiul Deva este asigurat de DevaTrans în baza unor acte adiționale încheiate la contractul semnat  în anul 2001. 
Actuala conducere a Primăriei susține că fostul primar Mircia Muntean a semnat un contract cu firma DevaTrans, fără a fi aprobat de Consiliul Local de la acea vreme. Ieri, fostul consilier local Marian Muntean, care este și fostul administrator al firmei DevaTrans, a contrazis, cu dovezi, afirmațiile primarului Petru Mărginean. „Contractul acesta nu știu dacă a intrat vreodată în vigoare. În primul rând, nu are ștampila Devatrans, iar în al doilea semnătura care e pe el nu prea seamănă cu a mea, poate am schimbat-o între timp, trebuie să caut în actele de atunci. Nu îmi aduc aminte să fi semnat așa ceva. Dar la momentul acela, Devatrans avea toate traseele de pe oraș, nu doar cele care figurează aici. Plus că mergea la Boholt, la Toplița, la Leșnic, făcea Simeria. Ori, dacă contractul acesta era valabil, în 2004 Primăria Deva nu mai scotea la licitație traseele locale”, susține Marian Muntean. Mai mult, fostul consilier local a  prezentat contractul în baza căruia se face astăzi transportul local. Este vorba despre un contract din anul 2005, nicidecum din anul 2001, cum a declarat edilul Petru Mărginean. „Acesta este un contract semnat în urma unei licitații, care a avut loc în decembrie 2004, în baza unui caiet de sarcini stabilit de Consiliul Local. A fost prelugit în luna ianuarie 2010, printr-un act adițional, semnat de toată lumea”, mai spune Marian Muntean.

Vezi și

Close