glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Maria Grapini are cabinet la Deva

Europarlamentarul PC Maria Grapini şi-a inaugurat, vineri, la Deva un cabinet prin intermediul căruia speră să ţină mai bine legătura cu alegătorii din judeţ. Cabinetul este situat în aceeaşi clădire cu sediul organizaţiei judeţene a Partidului Conservator.

Grapini supervizează politic organizaţia PC Hunedoara, mai ales după plecarea lui Petru Mărginean din partid, ea fiind prezentă la numirea conducerii interimare a filialei judeţene şi urmând să prezideze conferinţa de alegeri ce va avea loc în vara acestui an.
„Inaugurarea” de vineri a fost o ocazie pentru Maria Grapini să prezinte două dintre problemele de care se ocupă în această perioadă: Uniunea Energetică şi crearea unei platforme informatice pentru eradicarea muncii la negru. În opinia deputatului european, România nu este pregătită pentru înfiinţarea Uniunii Energetice din anul 2017, aşa cum se propune, deoarece nu va putea face faţă condiţiilor şi costurilor pe care le-ar presupune un asemenea proiect. „Dacă se vrea ca din 2017 să se adopte Uniunea Energetică, e foarte greu pentru România să suporte tarifele atât timp cât veniturile pe cap de locuitor în ţara noastră sunt diferite de medie (media europeană, n.r.), nu mai vorbesc de ţările care au venituri foarte mari. (…) Noi, românii, pledăm în comisiile de acolo să se decaleze termenul, să reuşim şi noi să avem o creştere a veniturilor, să nu se poată impune tarife obligatorii la nivelul celor 28 de state membre”, a precizat Grapini. În ceea ce priveşte platforma pentru eradicarea muncii la negru, aceasta ar urma să interconecteze instituţiile de profil din ţările membre UE în ideea depistării şi comunicării rapide a cazurilor de muncă fără forme legale sau a celor în care muncitorii străini sunt plătiţi mai slab decât cei autohtoni.