glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Mareş lansează ideea unui card turistic al Hunedoarei

Viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, spune că turismul din judeţ ar avea numai de câştigat dacă ar fi pus la punct un sistem de reduceri care să-i determine pe turişti să viziteze mai multe obiective şi, automat, să petreacă mai mult timp în zonă.

Potrivit proiectului prezentat de Mareş, „cardul” va fi, de fapt, un carnet cu mai multe cupoane detaşabile. Turistul care prezintă cuponul aferent la, să zicem, Castelul Corvinilor, sau la Parcul Dendrologic, ar urma să primească o reducere la tariful de vizitare. „Sperăm să avem cât mai mulţi parteneri în proiect, iar ideea să fie funcţională chiar de la finele lunii viitoare. Costurile cardului vor fi stabilite doar după ce vedem cine doreşte să adere la acest sistem. Pentru început, cardul va fi disponibil doar pentru obiectivele turistice în sine. În a doua parte a proiectului ne dorim să angrenăm şi unităţi de cazare şi masă”, spune viceprimarul Devei.

În aceeaşi fază incipientă a proiectului, sunt menţionate patru tipuri de carduri (practic – carneţele de cupoane de reduceri): pentru turismul religios, cel istoric, pentru turismul sportiv şi unul dedicat turiştilor maghiari care vin în Hunedoara.

„Principiul este relativ simplu: dacă vii să vizitezi Cetatea Devei, acordându-ţi o reducere la tarifele de intrare, poate vei dori să vezi şi Castelul Corvinilor, şi Sarmizegetusa Regia, şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa”, adaugă Mareş, care mai spune că instituţiile publice care administrează obiective turistice nu vor fi împiedicate de prevederile Codului Fiscal de a acorda reduceri pentru că e vorba de „un pachet turistic”, nu de reduceri punctuale care ar putea fi considerate neconforme cu legislaţia fiscală.

Tags