glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Mareş: „Candidez. Nu cred în sondajele de până acum”

Viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, şi-a reconfirmat ieri decizia de a candida la alegerile parţiale pentru postul de edil-şef. Va face asta susţinut de PSRO (un partid devenit aproape inexistent după ce Mircia Muntean a dispărut de pe scena politică locală), dar şi de alte partide mai mici.

La câteva zile după ce Mircia Muntean a fost nevoit să se predea poliţiştilor pentru a-şi ispăşi pedepsele cu închisoarea, „discipolul” său politic, Răzvan Mareş, evita vreun răspuns tranşant privind o posibilă candidatură a sa la postul de primar, sugerând, la un moment dat, că PSRO ar putea veni cu „un candidat – surpriză”. Nicio surpriză însă: mai târziu Mareş a declarat că el va fi candidatul, decizie reconfirmată ieri.

„Voi face orice să nu câştige PSD-ul”

„Voi candida. În ce construcţie, cum, voi vedea. Eu cred că este important să luăm oraşul din mâinile PSD-ului. Voi face orice să nu câştige PSD-ul”, ne-a declarat ieri Răzvan Mareş.

Viceprimarul Devei spune că nu se teme că, în eventualitatea în care PSD îl va desemna candidat pe Ovidiu Moş (primarul interimar), va avea probleme la locul de muncă: „Ce probleme să am? Eu sunt subordonat Consiliului Local al municipiului Deva. Pe mine m-a numit nu primarul,ci Consiliul Local”.

În ce priveşte „construcţia politică” pe care se bazează, Mareş preferă să fie precaut în declaraţii: „Mai sunt partide mai mici care şi-au anunţat intenţia de a veni alături de mine. N-aş vrea să le spun care, pentru că se discută, în momentul de faţă. Când va fi vorba de certitudini vom da mai multe detalii. Sunt câteva formaţiuni politice care au spus că n-or să-şi desemneze candidat, ci mă vor susţine pe mine. E vorba şi de nişte decizii la nivel naţional pe care trebuie să le ia şi dânşii şi noi”.

Sondaj propriu

Răzvan Mareş se declară liniştit şi în ce priveşte viitorul său ca viceprimar, în situaţia în care nu va câştiga lupta electorală din această toamnă (alegerile se pare că vor avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie). „Nu mi-e teamă că pierd postul de viceprimar. De ce să-mi fie teamă. O alianţă PSD – PNL în Consiliul Local Deva este exclusă. Nu mai sunt aceleaşi personaje şi nu mai sunt aceleaşi interese (ca-n 2012 – n.red.). Din momentul în care USL-ul s-a destrămat cred că e împotriva firii să se alieze PNL cu PSD”.

Liderul PSRO Hunedoara adaugă că nu crede în sondajele făcute, în Deva, în această vară şi că preferă să-şi facă singur unul. „Am văzut un sondaj în care eu aveam 8 la sută în faţa următorului candidat. Nu cred nici măcar în acel sondaj. Va fi o luptă foarte strânsă pentru Primăria Deva. Săptămâna viitoare vom face şi noi un sondaj, cu doar patru întrebări, pentru că vreau să ştiu eu de unde plec”.