glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Mandat de arestare european pentru un hunedorean care a comis o crimă în Franța

Un hunedorean, în vârstă de 27 de ani, din comuna Dobra, a fost arestat preventiv, în urma unei crime pe care a comis-o anul trecut, în Franța. Bărbatul este acuzat de autoritățile franceze că, împreună cu alte patru persoane, ar fi intrat în incinta unei societăți comerciale și i-au atacat pe paznici, lovindu-i cu niște obiecte contondente. Unul dintre ei a decedat și alți doi au fost grav răniți.

Totul s-a întâmplat în regiunea Saint Cannat din Franța, în data de 17 decembrie. Tânărul din Dobra a pătruns, împreună cu alte patru persoane, în incinta unei societăți comerciale din Saint Cannat, cu intenția clară de a sustrage mai multe bunuri. Cei cinci s-au îndreptat spre casa mobilă unde erau agenții de pază ai companiei, pe care i-au lovit cu obiecte contondente. În urma loviturilor, unul dintre paznici a decedat, alți doi au fost grav răniți. Apoi atacatorii au furat vehiculul victimelor, pe care l-au abandonat la câțiva kilometri distanță și l-au incendiat, pentru a distruge probele. Poliția franceză nu a reușit să identifice autorii la momentul crimei, dar, rând pe rând, au reușit să afle cine sunt o parte dintre făptași. Așa au ajuns la hunedorean.

Bărbatul a fost arestat și va fi predat autorităților franceze

La scurt timp după comiterea infracțiunilor, bărbatul s-a întors acasă. Fără să știe că autoritățile din Franța erau deja pe urmele lui. Miercuri, hunedoreanul s-a trezit cu polițiștii la ușă. „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Secției de Poliție Rurală Ilia au identificat și reținut un tânăr de 27 de ani, din comuna Dobra, pe numele   căruia autoritățile franceze au emis, la data de 07.11.2017, un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, vătămare corporală, furt și incendierea unui autovehicul (fapte comise pe teritoriul statului francez, în cursul anului 2016).      Urmăritul internaţional a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea deApel Alba Iulia care a emis ordonanță de reținere pe timp de 24 ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. În cursul zilei de joi, magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis arestarea preventivă a bărbatului pentru următoarele 15 zile, urmând ca acesta să fie predat autorităților franceze.

 

 

 

Loading...