glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Mai ştiu să şi câştige. Cetate învinge în campionat după două luni!

Fetele antrenate de Gigi Ionescu n-au avut emoţii decât o singură repriză în deplasarea de la malul mării. După ce au intrat la egalitate la pauză, 9-9, devencele au avut o repriză secundă excelentă şi au dispus, 16-23, de Universitatea Neptun Constanţa. Primul succes după o "secetă" întinsă pe mai bine de două luni!

A doua victorie stagională s-a conturat în primul sfert de oră al reprizei secunde când devencele au profitat din plin de superioritatea numerică şi de greşelile neforţate ale tinerei echipe gazdă.

Reviriment după respiro

Prima parte a duelului de la malul mării poate fi ştearsă repede cu buretele. Cele două echipe s-au întrecut în ratări şi greşeli neforţate şi drept dovadă au punctat, împreună, doar de 18 ori. Fetele lui Crăciun au ţinut steagul sus la început (3-1, minutul 5) şi puţin spre finalul reprizei (7-5, minutul 21), graţie, în mare parte, Biancăi Tiron (patru reuşite). Cetate a ţinut trena prin Cartaş, Toth şi Petrinja astfel încât să se intre la egalitate la pauză. Şi ce n-a mers în primul act a funcţionat de minune în cel de-al doilea. Mai precis, exact după reluare, când Cetate a accelerat şi s-a distanţat decisiv. Într-un sfert de oră a punctat de nouă ori la rând, profitând de superioritatea numerică ivită, dar şi de intrările oportune ale lui Krnic, Tasic şi Şovar. S-au mai adăugat şi paradele excelente ale Laurei Poenaru şi fetele lui Gigi Ionescu au trecut de la -1 la +8 (11-19, minutul 45). În aceste condiţii, finalul i-a fost la discreţie şi lucrurile au decurs normal. 15-22, minutul 55, 16-23 final şi o gură sănătoasă de oxigen. Sau de aer de mare. Şi prima victorie după fix 62 de zile în campionat! De sărbători împreună cu cei aproape 30 de “lupi albi” care au însoţit echipa la peste 600 de kilometri distanţă de casă.

Partia de la Constanţa a fost ultima oficială din 2013, pentru Cetate, campionatul urmând să se oprească pentru a-i facilita Naţionalei să se pregătească şi apoi să evolueze la Campionatul Mondial din Serbia (6-22 decembrie). Astfel, celelalte două etape din tur se vor consuma de abia la începutul anului viitor, când devencele vor întâlni, pe rând, HC Zalău şi HCM Râmnicu Vâlcea. Obiectivul scurt trasat de patron: maximum de puncte!

Univ. Neptun Constanţa 16 (9)

Portari: Petrescu (6 intervenţii), Dumanska (4 intervenţii).

Marcatoare: Tiron 8, Enescu 3, Toma 2 (de la 7 metri), Sheiko 2, Orşivschi 1.

Antrenor: Ion Crăciun

CSM Cetate Deva 23 (9)

Portari: Poenaru (15 intervenţii), Miskovic.

Marcatoare: Cartaş 8 (4 de la 7 metri), Krnic 4, Petrinja 2, Elisei 2, Şovar 2, Toth 1, Tasic 1, Antoce 1, Simion 1.

Antrenor: Gheorghe Ionescu

Arbitri: Alexandru Blaş şi Marius Ghiorghişor (ambii din Bucureşti)

Sala Sporturilor Constanţa. Spectatori: 400