glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Lupul, paznic la… pui. Angajatul unei firme de pază a dat atacul la ferma pe care o supraveghea

Scenariu desprins parcă din filmele americane, duminică noaptea, la una dintre fermele AVIS. Angajatul firmei de pază a dat „atacul” la obiectul pe care îl avea sub supraveghere. Prins cu „puiul” în sac, agentul de pază a dat bir cu fugiţii, chiar dacă pe capota maşinii sale se afla un angajat al fermei care încerca să îl oprească pentru controlul de rutină ce se realizează la fiecare schimb de tură.

Nu întotdeauna paznicii plătiţi sunt şi paznici cinstiţi. Acest fapt este valabil cel puţin în cazul angentului de pază al firmei Bia Force care supraveghea duminică noaptea fermele de păsări AVIS. Totul a ieşit la iveală după o “pândă” a angajaţilor fermei.

Pui cu pui, în miezul nopţii

Agentul de pază pus pe furăciuni a fost surprins chiar de angajaţii fermei de pui care bănuiau că ceva nu este în regulă. Doi ingineri, şefi de fermă, au făcut planton toată noaptea, iar spre dimineaţă, la controlul de rutină, agentul de pază a dat bir cu fugiţiiÎn jurul orei 24 am mers la Ferma nr. 7 şi împreună cu o colegă am stat la pândă. Pe tot parcursul nopţii, am văzut de mai multe ori că s-au aprins becurile în maşina agentului de pază. Acest lucru s-a repetat de câteva ori. Nu am vrut să intervenim în timpul programului de lucru şi am aşteptat până dimineaţa, la controlul de rutină. La ora şapte când are loc schimbul de tură ar fi trebuit să oprească pentru control. Agentul de pază a refuzat să oprească şi era cât pe ce să dea cu maşina peste mine. Atunci, m-am agăţat de maşină şi am rămas agăţat aproximativ un kilometru, până când am reuşit să mă dau jos”, spune şeful fermei AVIS, inginer Sabin Socaciu. Nu există nicio explicaţie logică pentru care angajatul firmei de pază nu a vrut să oprească la controlul de rutină, decât dacă ar fi avut asupra sa bunuri sustrase din fermă.

Agentul de pază a fost concediat

Firma de pază Bia Force colaborează de doi ani cu AVIS, iar potrivit reprezentantului societăţii, până acum nu a avut parte de niciun eveniment de acest gen în care să fie implicat vreun agent. Paznicul care a fost în tură duminică noaptea a fost concediat. Noi i-am făcut raport şi l-am dat afară. Mai departe rămâne la latitudinea firmei respective să se adreseze organelor de cercetare. Deocamdată este o presupunere cum că ar fi sustras ceva din fermă. Agentul de pază în cauză a spus că nu l-a cunoscut pe angajatul fermei şi de aceea nu a oprit”, spune reprezentantul Bia Force, Dănuţ Oprea. Administratorii fermei au depus plângere la Poliţie şi încearcă să stabilească valoarea prejudiciului. De asemenea, AVIS ia în calcul rezilierea contractului cu firma de pază.