glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Lupta la vârf în Liga 1 la futsal: Autobergamo şi Informatica merg ceas, City’us pierde teren

În formulă aproape completă, ca să spunem aşa, după ce o vreme nu prea am avut parte de asta în campionat, Liga întâi la futsal şi-a derulat partidele etapei cu numărul 17. Dincolo de dialogul la distanţă pentru supremaţie Deva – Timişoara, purtat ca de obicei cam în aceiaşi termeni în raport cu adversarele, merită notate şi alte rezultate interesante.

Derbyul etapei s-a jucat la Galaţi, între CS United şi City’us Tg. Mureş, adică între locul 4 şi locul 3. Partida s-a încheiat la egalitate, un 3 – 3 spectaculos şi tensionat, în urma căruia deţinătoarea titlului a mai pierdut un tempo – poate decisiv de data aceasta – în faţa principalelor adversare Autobergamo şi Informatica, distanţate acum la 10, respectiv 7 puncte în faţă (e drept, devenii cu un meci mai mult disputat). Să mai spunem că liderul şi urmăritoarea sa, Deva şi Timişoara, s-au impus la scor identic, 5 – 2, în faţa altor vecine de clasament înaintea acestei etape, Dunărea Călăraşi respectiv Muncitorul Reşiţa, ambele aspirante la un loc în play-off.
Tocmai pentru aceste poziţii în play-off bătălia se ascute pe măsură ce trec etapele sezonului regulat. A fost şi cazul meciului direct între Odorheiu Secuiesc şi Târgu Secuiesc, în care oaspeţii s-au impus oarecum surprinzător cu 5 – 4 şi au reintrat puternic în cărţi pentru un loc în primele opt.
În singurul joc fără nici o miză concretă a etapei, Clujana Cluj Napoca şi Concordia Chiajna au încheiat nedecis, 2 – 2.

Deplasare pentru trei puncte

În runda viitoare, Autobergamo joacă sâmbătă la Sfântu Gheorghe cu Spicom, formaţie care a urcat tocmai pe poziţia a cincea în Liga 1 ca urmare a victoriei la masa verde asupra retrasei Galactic Focşani. În tur la Deva s-a înregistrat un 10 – 0 fără nici un fel de comentarii pentru trupa lui Florin Ignat, care pleacă evident cu prima şansă şi acum, în ciuda avantajului terenului propriu al adversarilor. Rivala Informatica se deplasează la Iaşi pentru un joc care se anunţă dificil cu CSMS (în tur 6 – 2), iar City’us nu poate scăpa victoria la Târgu Mureş în faţa unui oponent modest, Clujana Cluj (13 – 4 în tur). Aparent disproporţionate valoric în favoarea oaspeţilor sunt întâlnirile Muncitorul Reşiţa – United Galaţi (în tur 4 – 8) şi Concordia Chiajna – Odorheiu Secuiesc (în tur 4 – 9), însă Reşiţa trage pentru play-off, iar Chiajna s-a întărit cu câţiva brazilieni, astfel că pot apărea surprize. Dunărea Călăraşi va sta, iar Târgu Secuiesc are trei puncte la masa verde cu Focşaniul.