glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Lucrările la pod sunt în grafic. Nervii şoferilor, nu prea

Reprezentanţii companiei care reabilitează podul de la Şoimuş spun că, dacă nu va ploua în zilele următoare, se vor încadra în termenul-limită pentru redeschiderea circulaţiei – luni, 20 noiembrie.

Conform informaţiilor furnizate de către DRDP Timişoara, compania Selina a reasfaltat o jumătate de cale de pe podul peste Mureş de la Şoimuş, astăzi (dacă nu plouă) ar trebui să reasfalteze şi cealaltă jumătate, iar vineri, sâmbătă şi duminică, să remedieze problemele apărute la rosturile de dilataţie de pe pod (acele porţiuni metalice, înguste, dispuse perpendicular pe axul drumului), astfel încât să înlăture denivelările apărute.

Închiderea totală a traficului pe podul de la Şoimuş a dat peste cap traficul în toată zona centrală a judeţului. Pe DJ 706 A, se formează o coadă de 3 kilometri, de la digul termocentralei Mintia până în zona satului Bejan. „Traversarea” Mureşului pe la Mintia, dinspre Brad, durează 30 – 45 de minute. Centura Devei a redevenit extrem de aglomerată. La fel şi intersecţia DN 7 cu drumul spre Hunedoara de la Sântuhalm. Cozi de kilometri întregi se formează şi în zona nodului la autostradă de la Simeria Veche, după ce descărcarea provizorie de la Şoimuş a devenit inutilă în urma închiderii circulaţiei pe podul peste Mureş.