glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Lucrările dezastruoase de canalizare din Brad au mai făcut o „victimă”. Strada Horia a devenit impracticabilă din cauza nămolului și a craterelor

Nămol, garduri crăpate și cratere în asfalt. Așa arată strada Horia din municipiul Brad, în urma lucrărilor dezastruoase de introducere a canalizării. Revoltați de faptul că nu mai pot ieși din gospodării din cauza nămolului și a gropilor, locuitorii străzii au cerut socoteală primarului și constructorului. Din păcate, nimeni până acum nu a luat nicio măsură, iar oamenii se tem că până în primăvară li se vor dărâma gardurile.

Firma S.C. Trans Construct Import Export S.R.L., care execută lucrările de introducere a canalizării în municipiul Brad, continuă să provoace nervi, pagube și disconfort cetățenilor brădeni. Dacă până acum, muncitorii acestei firme au distrus străzile Dealul Racovei, Săvești, Trandafirilor, Spitalului, Cuza Vodă, Republicii, Liceului, Ardealului din municipiul Brad, acum aceștia au mai făcut o „victimă”. Este vorba despre strada Horia, unde din cauza ploilor și a iresponsabilității constructorului, oamenii nu mai pot să circule pe trotuar, pentru că acesta a fost spart și s-a transformat într-un strat gros de nămol, iar șoferii își distrug zilnic mașinile în gropile din asfalt. Mai mult decât atât, riveranii susțin că muncitorii au introdus țevile pentru canalizare dar au uitat să facă și o scurgere a apei, motiv pentru care, atunci când plouă, ieșitul din gospodării este practic imposibil. „Muncitorii au săpat pe trotuar, iar după ce l-au distrus, au introdus conductele de canalizare până la baza gardului. Eu i-am rugat să nu facă acest lucru, de frică să nu mi se dărâme gardul, dar nimeni nu m-a ascultat. După ce au terminat cu conductele, au acoperit găurile cu pământ și ca să fie treaba cât mai faină, au cimentat scurgerea de apă de pe marginea drumului. Din cauza acestui lucru, când plouă, toată apa care se scugerea odată pe un șanț, care ducea în Criș, acum îmi rămâne în fața porții. Este dezastru, iar dacă acest lucru va persista până în primăvară, tot gardul casei se va dărâma. În plus, trec mașinile pe stradă și stropesc casa și oamenii, nu ai pe unde să mergi în oraș sau la serviciu, pentru că, în loc de trotuar, suntem nevoiți să circulăm pe un culoar plin de nămol”, a precizat un locuitor al străzii Horia, Liviu Berar.

Sesizări și adrese către primărie și constructor fără răspuns

Deranjați de halul în care a ajuns drumul și de lipsa de profesionalism a muncitorilor, oamenii au cerut socoteală primarului și constructorului dar se pare că până acum nimeni nu a luat nicio măsură de remediere a situației. Ba mai mult, oamenii sunt ignorați de autorități. „Din luna octombrie, am trimis adrese și petiții către primărie, ApaProd și firma S.C. Trans Construct Import Export S.R.L. în speranța că cineva va lua măsuri să ne repare trotuarul și să facă o scurgere pentru a nu se mai aduna apa în fața casei. De atunci, am primit din partea autorităților numai promisiuni. Mi-au spus că vor asfalta strada, că vor reface trotuarul și că vor rezolva problema scurgerii apei, dar de trei luni nimeni nu a luat nicio inițiativă. Am fost la primar în audiență, nu am putut vorbi cu el. Am vorbit cu viceprimarul Aurel Circo și mi-a spus că nu mai ține această problemă de administrația locală, pentru că ei au predat printr-un proces verbal toate străzile constructorului până la finalizarea lucrărilor. Am luat legătura cu dirigintele și șeful șantierului. La început mi-au răspuns la telefon și mi-au spus să am răbdare că se va rezolva, iar după o lună în care nimeni nu a mișcat un deget, nu mi-au mai răspuns la telefon. Sincer, am ajuns la disperare, nu știu ce să mai fac. Pe mine nu mă interesează această canalizare pentru că de 45 de ani eu am hazna, dar măcar să facă trotuarul și scurgerea”, a adăugat Liviu Berar.