glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Lucrările de pe Defileu vor fi gata abia la anul

Constructorii care se ocupă de reabilitarea DN 66 între Petroşani şi Bumbeşti – Jiu au reuşit să mai crească ritmul lucrărilor, în urma ameninţărilor cu penalizări şi rezilieri de contracte, formulate în primăvară de directorii CNADNR.

Conform preşedintelui CJ Hunedoara, Adrian David, sunt toate şansele ca, până la finele anului, să se poată circula acceptabil pe Defileul Jiului. „S-au turnat toate straturile de asfalt de la Bumbeşti până la Mănăstirea Lainici, adică pe aproximativ jumătate din lungimea tronsonului de drum aflat în lucru. Acum mai sunt vreo 4 sau 5 semafoare temporare care afectează traficul, însă avem motive să credem că, până la finele acestui an, şi pe cealaltă jumătate a distanţei se vor turna straturile – binder de asfalt. Stratul de uzură ar urma să fie turnat abia la anul. Tot în acest an vor mai exista însă perioade de întreruperi ale traficului, intervaluri în care se va lucra atât la turnarea de asfalt, cât şi la securizarea versanţilor, ori la realizarea altor lucrări adiacente”, spune David.
Reabilitarea DN 66 pe porţiunea aflată pe Defileul Jiului a început în 2012. În 2013 constructorii au solicitat întreruperi totale de trafic pe durata zilei, de luni până sâmbătă, inclusiv. La fel s-a procedat şi-n 2014 şi anul acesta, fără ca, în paralel, să se vadă vreo mobilizare reală pe şantierul drumului. A fost nevoie de ameninţări cu penalizări şi rezilierea contractelor, venite direct din partea şefului CNADNR, pentru ca situaţia să se schimbe, cât de cât.

Back to top button