glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Lucrări făcute pe principiul „Ce construim azi, stricăm mâine”. Autostrada Șoimuș-Ilia strică drumul spre Brad, reabilitat pe fonduri europene

Șantierul autostrăzii creează probleme pentru șoferii care tranzitează DN 76 Deva-Oradea. Ani la rând, şoferii au avut de suferit din cauza drumului care era în permanență în lucru, traficul intrând într-o oarecare normalitate în toamna anului trecut. Astăzi, drumul este, din nou, spart. Motivul? Lucrările de pe șantierul autostrăzii au afectat o porțiune din DN76. Se întâmplă la ieșirea din satul Șoimuș, dinspre Deva, tot acolo unde șoferii sunt puși în pericol de prăvălirea pietrelor de pe dealul excavat de muncitorii de la autostradă.

Sursa foto: adevărul.ro
Sursa foto: adevărul.ro

Șoferii care circulă pe drumul Deva-Brad sau retur au întâlnit, încă de la începutul acestei săptămâni, la Șoimuș, un semafor instalat pe șoseaua finalizată în urmă cu aproximativ un an. În aceeași zonă, muncitorii de la autostrada Șoimuș-Ilia decopertau DN 76, pe banda de circulație dinspre Brad, înspre Deva. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, în zonă au apărut unele probleme, generate de construcția autostrăzii. „În urma unor probleme apărute în zona respectivă, pe DN 76, în urma execuției infrastructurii pentru lotul 4 al autostrăzii, antreprenorul lotului de autostradă a realizat o lucrare provizorie pe sectorul afectat, iar soluția definitivă va fi realizată de către antreprenorul de pe DN 76. Antreprenorul va executa straturile rutiere finale, conform proiectului de reabilitare”, se arată într-un răspuns al DRDP Timișoara. Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate data până la care va dura această situație.

Atenție, cad pietre de pe versant!

De asemenea, muncitorii care escavează, zilele acestea, versantul dealului din satul Șoimuș, par a pune în pericol siguranța șoferilor care circulă pe DN 76. Bucăți de pietre ajung, uneori, pe carosabil, pentru că nu sunt plase de protecție montate peste tot, iar uneori, praful generat de căderea bolovanilor și pietrișului reduce semnificativ vizibilitatea în zonă. Un pilot de trafic este, în permanență, în zonă, tocmai pentru a opri mașinile, în cazul în care pietre din dealul excavat ajung pe drum. Potrivit DRDP Timișoara, situația este monitorizată, în permanență. „La baza versantului, înainte de drumul național, este montată o plasă de protecție, pentru ca bolovanii să nu ajungă în șosea. Traficul se desfășoară în condiții de siguranță. Situația este monitorizată în permanență, iar piloții de circulație aplică restricții de trafic pentru scurte perioade, în cazul în care în zona de drum vizibilitatea este îngreunată din cauza prafului”, se mai arată în documentul citat mai sus.