glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Locuitorii străzii Granitului, din Deva, la un pas de civilizație

Au stat ani întregi fără curent, apă și canalizare, deși locuiesc în municipiul Deva, și nu în vreun sat uitat de lume. Anul acesta, după ce cazul a ajuns în presă, Primăria a început demersurile pentru ca strada Granitului să aibă toate aceste facilități. Curentul a fost introdus, iar rețeaua va fi predată Enel-ului, pentru ca oamenii să își poată face contracte, iar acum administrația dă drumul lucrărilor pentru apă și canalizare.   

De peste 10 ani, locuitorii străzii Granitului cară apă cu PET-urile, pentru că, în zonă, nu există apă de la rețea. Și nici rețea! După nenumărate promisiuni, Primăria Municipiului Deva a emis, joia trecută, ordinul de începere a lucrărilor de introducere a reţelei de apă şi canalizare pe strada Granitului. În cadrul lucrărilor, vor fi realizate branșamente și racorduri până la limita celor 45 de proprietăți existente în zonă. Totodată, pe rețeaua cu o lungime de aproximativ 600 de metri vor fi montați șapte hidranți pentru stingerea incendiilor. Lucrările sunt executate de S.C. Comsid Tehnosteel S.R.L. Deva, iar valoarea acestora este de 458.886 de lei. Fondurile sunt alocate de la bugetul local al municipiului Deva. Termenul de executare a lucrărilor este de trei luni de la data emiterii ordinului de începere. „Când va fi gata rețeaua, o predăm la ApaProd, iar apoi oamenii vor putea face contractul cu această societate”, a spus Mircea Davidescu, directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva.

Primul bec s-a aprins pe strada Granitului în data de 11 octombrie anul acesta, iar de atunci, până acum, s-au făcut demersuri pentru ca rețeaua să poată fi predată către Enel. „În ședința de Consiliu Local din data de 21 decembrie, predăm rețeaua Enel-ului, prin Hotărâre. După ce predăm, locuitorii de acolo vor încheia contracte de racordare cu Enel-ul, mai spune Mircea Davidescu.

2 Comments

  1. Deci costa mai putin ca asa zisa Modernizare a strazii Alunului unde s-au alocat 550000 lei. Si ce modernizare s-a facut pe Str. Alunului lasa de dorit! Vine iarna iar strada Alunului va fi o buna pista de bob, sau poate fi folosita ca un tobogan, dar numai strada nu arata!