glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Locuitorii de pe strada Granitului văd „lumina de la capătul tunelului”. După ani întregi fără curent, apă și canalizare, oamenii vor avea electricitate

Nu au avut niciodată curent, apă și canalizare, deși trăiesc într-un municipiu reședință de județ. Este vorba despre o parte a locuitorilor străzii Granitului, care, în anul 2017, nu beneficiază de aceste lucruri normale. După câțiva ani în care, pur și simplu, au fost mințiți de autoritățile locale, iată că, în urma mediatizării cazului lor, Primăria Deva se mișcă.

De peste 10 ani, locuitorii străzii Granitului cară apă cu PET-urile, pentru că, în zonă, nu există apă de la rețea. Și nici rețea! Tot de atunci, oamenii nu au nici curent și sunt nevoiți să stea – cei mai norocoși dintre ei – cu  generatoare ori la lumânare. Au fost mințiți că totul se va rezolva. An de an, indiferent care a fost politicianul care s-a aflat la conducerea Primăriei. „Glasul Hunedoarei” vă prezenta în data de 16 iulie 2017 situația în care trăiesc acești deveni. La acel moment, directorul tehnic al Primăriei spunea că, în două săptămâni, lucrările la electricitate vor începe în două săptămâni. Nu s-a întâmplat așa. Promisiunile nu au fost onorate.

Locuitor: „Presa a accelerat demersurile”

Insistențele presei au făcut ca lucrurile să se miște. Astăzi, oamenii care locuiesc pe strada Granitului au speranță că, în scurt timp, vor avea și ei curent. „Un moment istoric pentru locuitorii străzii Granitului. Au început lucrările la rețeaua electrică. Al cui este meritul? Viceprimarul Mareș susține că este al lui, alții spun că primarul Moș a continuat ceea ce au început cei dinaintea dânsului… Eu, personal, aș vrea să-i mulțumesc în primul rând d-lui Director MIRCEA DAVIDESCU, și nu în ultimul rând d-lui Apostolescu Dan, care s-au implicat într-un mod deosebit. Mulțumesc de asemenea presei, și în special d-nei Livia Botici și d-nei Monica Florescu, dar și posturilor locale de televiziune, care au publicat numeroase materiale, care au accelerat demersurile pentru punerea în aplicare a acestor utilități în zona străzii Granitului. Sper ca lucrurile să nu se oprească aici și imediat să înceapă lucrările pentru rețeaua de apă și canal, iar apoi asfaltarea drumului”, a scris pe contul său de socializare Sorin Oprean, un locuitor al străzii Granitului. Contactat de „Glasul Hunedoarei”, Sorin Oprean declară: „S-au apucat, în sensul că utilajele sunt aici, e o macara și un buldoexcavator, chiar la mine la poartă, stâlpii sunt înșirați. Au venit, sâmbătă, și au marcat locul fiecărui stâlp. Acum, când vor termina, nu știu. Eu mă bucur că s-au apucat”.

Davidescu: „Strada Granitului este prioritară”

Oamenii mai au totuşi de așteptat până la momentul la care lucrările pentru rețeaua de apă și canalizare vor demara. Cât? Nu se știe cu exactitate, dar potrivit promisiunilor Primăriei, acest lucru se va întâmpla în această toamnă. Pentru curent, lucrările vor începe săptămâna aceasta. „Avem tot ce trebuie, autorizația de construire, tot. Avizul de la Enel va veni în cursul săptămânii acesteia, va intra în comisie, de aceea nici nu am început lucrările săptămâna trecută. Acel aviz este pentru avizarea proiectului tehnic, dar soluția tot ei (Enel-ul n.r.) au dat-o. Pe partea de canalizare și apă, săptămâna viitoare începem pe aleea Cascadei. Cei de la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții – n.r.) trebuie să ne spună când să predăm amplasamentul. Noi am mers cu strada Granitului în paralel cu strada Coziei, acum suntem în faza de autorizații pentru aceste străzi, pentru canalizare și apă. Vom începe prima dată cu strada Granitului, am luat-o prioritară”, a declarat Mircea Davidescu, directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva.