glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Liviu Dumitru nu mai este șeful IPJ Hunedoara. Locul său a fost preluat de comisarul șef Remus Sabău, care va îndeplini atribuțiile de șef al Inspectoratului

Ceea ce era așteptat să se întâmple de aproape două săptămâni, s-a întâmplat. Comisarul șef Liviu Dumitru a fost eliberat de ministrul Carmen Dan din funcția de inspector șef al IPJ Hunedoara și numit la conducerea Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. Locul său va fi preluat, pentru scurt timp, de comisarul-șef Remus Sabău, care va îndeplini atribuțiile de șef al IPJ.

Începând de ieri, comisarul-șef Liviu Dumitru nu mai este șeful IPJ Hunedoara. Decizia de eliberare din funcție a intrat în vigoare la 1 noiembrie, atunci când Dumitru a fost director la Școala de Agenți de Poliție <Septimiu Mureșan> Cluj-Napoca. „Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 01 noiembrie a.c., comisar-șef de poliție Dumitru Liviu Gabriel se eliberează din funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara. Atribuțiile inspectorului șef vor fi îndeplinite, conform fișei postului, de către adjunctul inspectorului șef. Prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisar-șef de poliție Dumitru Liviu Gabriel se numește în funcția de director la Școala de Agenți de Poliție <Septimiu Mureșan> Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat emis de IGPR. Potrivit unor surse din rândul Inspectoratului General al Poliției Române, comisarul-șef Remus Sabău nu va conduce pentru mult timp IPJ Hunedoara, asta pentru că Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, pregătește deja propunerile pentru noul șef al oamenilor legii hunedoreni. Ordinul de numire va fi emis de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Decizia de a pleca, alegerea sa

Decizia de a pleca din frunte IPJ Hunedoara i-a aparținut fostului șef al instituției. Liviu-Gabriel Dumitru a declarat, în urmă cu două săptămâni, pentru „Glasul Hunedoarei” că a ales să facă acest pas înspre catedră, considerând că experiența lui profesională îi va ajuta pe tinerii care vor să devină polițiști. Fostul șef al IPJ Hunedoara spunea atunci că nu a luat această hotărâre în urma scandalurilor în care numele său a fost implicat. „Eu am cerut să ocup postul de director. Cochetam de mult timp cu ideea de a ocupa un post la catedră. În județ am arătat că pot, am făcut ce am făcut, lucrurile care rămân în urma mea se văd. Până la urmă, e o nouă provocare. (…) Noi nu suntem în mijlocul unei crize care să mă determine să plec. Este o oportunitate la care m-am hotărât eu să achiesez. Funcția de comandant este vacantă la Școala de Agenți <Septimiu Mureșan> din Cluj. Mie îmi plăcea ideea aceasta de a sta la catedră. Este momentul să împărtățesc experiența mea profesională. Avem cu toți pretenția ca polițiștii să știe multe din munca de operativ. Hai să mergem noi acolo, să le explicăm ce reprezintă”, a spus, în urmă cu două sptămâni, comisarul-șef Liviu-Gabriel Dumitru, șeful IPJ Hunedoara.

Loading...