glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Liga 4 contra Liga 5 în sferturile judeţene ale Cupei României

Patru echipe din Liga a patra şi tot atâtea din Liga a cincea sunt calificate în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, faza judeţeană Hunedoara. A fost stabilit şi programul acestei faze a competiţiei, meciurile respective urmând să se desfăşoare miercuri, 17 mai, de la ora 17,30, dar şi “ţintarul” semifinalelor din 31 mai, la acesta rămânând de aflat doar numele formaţiilor calificate.

Să spunem atât că tragerea la sorţi a sferturilor a oferit doar jocuri între echipele din eşalonul superior şi cele din cel inferior, nici o confruntare între favorite neavând loc săptămâna viitoare, cât şi că între optimi şi sferturi de finală – din păcate – dintre echipele calificate în această fază a Cupei s-a desfiinţat Mureşul Pricaz, astfel că adversara ei, Retezatul Haţeg, va merge fără joc în semifinale.

Posibile semifinale Băiţa – Petrila şi Lupeni – Haţeg

Iată şi programul complet al competiţiei:

CS Ghelari – Inter Petrila

Victoria Dobra – Hercules Lupeni

CS Comunal Ilia – Şoimul Băiţa

Mureşul Pricaz – Retezatul Haţeg (nu se va juca, Mureşul s-a desfiinţat).

Desigur, chiar dacă evoluează în deplasare – conform regulamentului competiţiei – formaţiile din Liga a patra sunt favorite în aceste confruntări cu cojudeţenele din eşalonul inferior. Interesante sunt şi perechile stabilite pentru semifinale, pentru că aici este posibil – şi chiar probabil – ca primele patru clasate din Liga a patra să se califice in-corpore şi să joace între ele pentru intrarea în ultimul act al Cupei.

Deţinătoarea Cupei României – faza judeţeană, Şoimul Băiţa, poate întâlni în semifinale actualul lider şi probabila câştigătoare din Liga a patra, Inter Petrila, într-o reeditarea a finalei de anul trecut. Campioana judeţeană Hercules Lupeni, în caz de calificare, se va confrunta cu Retezatul Haţeg, deja prezentă în penultimul act, într-un meci dintre actualele locuri 2 şi 3 din Liga a patra. Partidele din semifinale se vor disputa pe terenuri neutre – este luată în calcul şi posibilitatea ca să se joace în sistem Final Four, ambele meciuri pe acelaşi teren – ca şi finala care va avea loc pe 9 sau 10 iunie.

Loading...
Tags