glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Lifturi noi la spitalul din Hunedoara

În această toamnă, Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” va avea cinci ascensoare noi. Unitatea are, în total, 10 ascensoare. Cele rămase neînlocuite vor fi vizate de schimbări în următorii doi ani.

„Am făcut o licitaţie pentru schimbarea a şase ascensoare cu unele noi. Cel de la Policlinică e deja schimbat, acum se lucrează la încă două, din cadrul spitalului, şi-n perioada imediat următoare vor mai fi înlocuite alte trei ascensoare. Valoarea totală a contractului e de 680.000 de lei cu TVA. Dintre lifturile vechi care vor rămâne, două merg binişor, iar celelalte două au nevoie de o serie de reparaţii. Ar fi fost un efort financiar prea mare pentru a le schimba pe toate într-o singură etapă. În următorii doi ani se vor bugeta sumele necesare şi pentru celelalte ascensoare”, spune managerul spitalului din Hunedoara, Radu Budae.

Toate cele 10 lifturi ale spitalului datează din 1968, de când s-a construit spitalul (având aproape 50 de ani vechime). Ele au fost reparate periodic, însă când s-a rămas fără piese de schimb, de-a lungul anilor, s-au luat de la unul şi s-au montat la celălalt, numărul ascensoarelor funcţionale fiind din ce în ce mai mic, mai ales în ultimul deceniu.