glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Liceele hunedorene pot primi finanțări de până la 10.000 de euro în competiția „Bani pentru școala ta!”

Unitățile de învățământ de nivel liceal din județul Hunedoara pot deveni mai bogate cu 10.000 de euro. Tot ceea ce trebuie să facă este să se înscrie în cadrul competiției de educație financiară „Bani pentru școala ta!”.

A patra ediție a competiției naționale de educație financiară „Bani pentru școala ta!” a început. În cadrul acesteia, liceenii din județul Hunedoara pot câștiga finanțări de până la 10.000 de euro pentru școlile lor, dacă urmează un training online gratuit de educație financiară și e-commerce (comerț electronic). La competiție pot participa elevi cu vârsta mai mare de 15 ani, dar și 12347862_955493201164509_7985468545416901989_nabsolvenți, profesori, părinți și alți susținători ai unității de învățământ. Participanții pot opta pentru unul dintre cele două traininguri disponibile la adresa www.banipentruscoalata.ro – BaniIQ și Banii pe net – sau le pot urma pe amândouă în perioada 5 noiembrie 2016 (ora 00:00) – 17 decembrie 2016 (ora 23:59). Săptămânal, pe site-ul concursului (www.banipentruscoalata.ro) va fi anunțat clasamentul provizoriu al liceelor. Fiecare unitate este înregistrată automat în competiție odată cu înscrierea elevilor și susținătorilor săi în training și acumulează EURO puncte pentru fiecare elev, profesor, părinte sau prieten care urmează trainingul online și completează testul de verificare a cunoștințelor. Instituția de învățământ cu cel mai mare număr de cursanți va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea școlii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale. Se vor acorda patru premii: unul pentru școlile mari, în limita a 10.000 de euro, și trei premii pentru școlile medii sau mici care vor atrage primii 1.000 susținători fiecare. Validarea instituției de învățământ câștigătoare va avea loc în perioada 1-3 februarie 2017. Competiția „Bani pentru școala ta!” este organizată de JA România și face parte din programele de educație financiară și e-commerce BaniIQ și Banii pe net, programe de educație financiară realizate împreună cu Visa și băncile partenere, ce au ca scop formarea abilităților de a administra eficient resurse financiare și de a lua decizii responsabile.

În ediția precedentă, peste 25.000 de elevi, profesori, părinți și alți susținători au intrat în competiție, unde au avut acces la informații esențiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca (trainingul BaniIQ), dar și despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite (trainingul Baniipenet).

Tags