glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Liberalii şi social democraţii şi-au “împărţit” judeţul

Negocierile privind stabilirea candidaţilor USL pentru alegerile locale din 10 iunie s-au încheiat la sfârşitul săptămânii trecute.

Actorii principali ai Uniunii PSD şi PNL au căzut de acord asupra candidaţilor care vor intra în luptă pentru primăriile localităţilor hunedorene, şi a modului cum se vor împărţi locurile pe listele de consilieri locali şi judeţeni.

Două localităţi, fără înţelegere USL

Conform înţelegerii din cadrul USL, acolo unde există primari în funcţie, aceştia vor participa la alegeri, pentru un nou mandat. Astfel că PNL va intra în luptă cu 29 de primari în funcţie, iar PSD cu 19. În localităţile unde fotoliile de primar sunt ocupate de reprezentanţi ai altor partide, candidaturile au fost împărţite. Conservatorii au primit Primăria Deva, în timp ce PSD va avea candidaţi în localităţile din Valea Jiului conduse de primari PDL, cu excepţia oraşului Petrila unde vor fi aspiranţi la fotoliul de primar atât din partea PNL, cât şi a PSD. Nici în Haţeg liderii PSD şi PNL nu au reuşit să găsească un candidat comun. Actualul primar, Nicolae Timiş – PSD, va intra în luptă cu reprezentantul liberalilor Marcel Goia.

PSD intră în luptă şi la Orăştie

Un subiect fierbinte în cadrul negocierilor a fost candidatura actualului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada. Liderii PSD ar fi vrut să îl impună pe poziţia de candidat pe fostul primar Nicolae Schiau invocând rezultatele slabe din sondajele de opinie ale lui Ovidiu Hada. Până la urmă, liberalii au reuşit să-şi impună candidatul. La Orăştie în schimb, fostul viceprimar Ovidiu Bălan va lupta cu candidatul PDL Lucian Heiuş pentru ocuparea fotoliului de primar, lăsat liber de democrat-liberalul Alexandru Munteanu.
Un alt primar care nu-şi mai „apără” funcţia este liberalul Petru Păun Jura la Simeria. În locul său USL va arunca în luptă un alt liberal, Adrian Bozdog.