glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Liberalii şi pesediştii din CJ s-au înţeles pe problema drumurilor

Deşi, la început, a părut a fi o dispută pur politicianistă, conflictul pe tema drumurilor care ar trebui reabilitate în judeţ a fost aplanat prin bunăvoinţa ambelor părţi implicate: PNL şi PSD.

Liberalii reclamau, la una dintre şedinţele trecute ale Consiliului Judeţean, că o serie de drumuri din administrarea instituţiei nu se regăseau pe o listă de priorităţi avansată de conducere. La momentul respectiv, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, le spunea consilierilor PNL să vină cu o listă clară a drumurilor pe care le doresc a intra în programul de investiţii pe anii următori şi să o discute, mai întâi, în cadrul Direcţiei Tehnice a consiliului.

Pe ordinea de zi se regăsesc două dintre cele cinci drumuri menţionate iniţial de consilierii PNL: DJ 741 Crişcior – Bucureşci – Curechiu – Almaşul Mic, respectiv DJ 672 C – limită judeţul Gorj – Valea de Peşti – DN 66 A. Despre primul, în nota de fundamentare a hotărârii se spune că ar asigura un traseu mult mai scurt dinspre Brad spre Geoagiu Băi şi invers, iar despre al doilea se afirmă că ar ajuta la dezvoltarea turistică a zonei din Valea Jiului.

Mulţumit, dar cu rezerve

Consilierul judeţean PNL Florian Toma (foto), cel care a ridicat iniţial problema suplimentării listei cu drumuri considerate a fi prioritare la viitoarele alocări bugetare, se declară mulţumit de rezultatele demersului, dar precizează că va urmări cu atenţie dacă actuala conducere a CJ îşi va duce angajamentele până la capăt: „Da, a fost, într-adevăr, o discuţie constructivă pe tema drumurilor, după intervenţia noastră din acea şedinţă. Noi am venit cu cinci drumuri propuse. Primele două se regăsesc într-un proiect de pe ordinea de zi a şedinţei de mâine (astăzi – n.red.). Celelalte am înţeles că, oricum, sunt prinse pe alte proiecte şi vor avea şi ele prioritate. E vorba despre drumul dintre Ghelari şi Poieniţa Voinii, drumul de la Vaţa de Sus până la limita cu judeţul Arad şi drumul de la telescaunul din Petroşani la Cabana Rusu. La ultimul drum menţionat e o problemă cu 2-3 kilometri, care sunt în administrarea Primăriei Petroşani. Ni s-a promis că se fac demersuri ca şi acea porţiune să fie trecută în administrarea CJ. O să urmăresc cu atenţie dacă se fac sau nu paşii conveniţi pe parcursul discuţiei noastre cu şefii şi specialiştii din Consiliul Judeţean”.