glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Liberalii pregătesc de zor „căpuşarea” Complexului Aqualand

Liberalii din Consiliul Local Deva pregătesc „căpuşarea” Complexului Aqualand. După modelul Apa Serv Deva, Drumuri şi Poduri SA şi cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, liberalii au numit în funcţia de administrator un apropiat al partidului, care nu se poate „lăuda” decât cu faptul că a dus la „sapă de lemn” o societate cu cifră de afaceri de peste 4 miliarde, în doar nouă luni.

Complexul Aqualand Deva a „căzut” pe mâna liberalilor în cursul lunii trecute, când în plenul legislativului local s-a aprobat demiterea din funcţie a administratorului Sorin Ştefan şi înlocuirea acestuia cu preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Deva, Irinel Faur. Liberalii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că primarul organizează la Aqualand „chermeze” pentru UNPR-işti, propunându-l în schimb pe Faur ca fiind un tânăr economist, numai bun de pus la cârma complexului acvatic. Demersul liberalilor a creat la acea vreme nemulţumiri în rândul consilierilor locali ai PDL. Cu toate că aceştia au propus impunerea unor indici de performanţă, amendamentul democrat-liberalilor a fost respins categoric de PNL.

Primul pas, schimbarea statutului

Primul pas în ceea ce priveşte preluarea totală a controlului asupra Aqualand Deva este schimbarea a două articole din hotărârea prin care a fost constituită societatea care administrează complexul acvatic. În acest sens, liberalii au convocat pentru data de astăzi o şedinţă pe a cărei ordine de zi se regăseşte şi un proiect de hotărâre care îi va da lui Irinel Faur controlul absolut asupra SC Aqualand Deva. Unul din articolele incomode pentru liberali îl numeşte pe Ioan Nicolae Stoian – consilier juridic, ca reprezentant al asociatului unic la Oficiul Registrului Comerţului şi la celelalte organe competente pentru înfiinţarea societăţii comerciale. De asemenea, Stoian este împuternicit să semneze în numele asociatului unic, toate documentele necesare. Iar cum Stoian se dovedeşte a fi „incomod” pentru liberali, aceştia vor să modifice prevederea respectivă, iar în locul acestuia să fie împuternicit tot Irinel Faur.

Irinel Faur, un manager de Top…al datornicilor

La momentul alegerii sale în funcţie, liderul tineretului liberal din Deva – Irinel Faur, a fost prezentat ca fiind licenţiat în educaţie fizică şi ştiinţe economice şi cu mari veleităţi de manager. Ce au omis însă liberalii să precizeze este faptul că, sub administrarea lui Faur, societatea Total Consult, cunoscută ca fiind firma prin care deputatul ţîmpău îşi „umfla” conturile, a ajuns la „sapă de lemn”. Societatea a fost înfiinţată în 2005, având ca obiect de activitate consultanţă, îndrumare sau asistenţă operaţională pentru firme şi servicii publice în domeniul relaţiilor publice şi comunicării. Total Consult este de fapt societatea prin care liberalii încheiau contracte cu diverse primării din judeţ, pentru consultanţă în ceea ce priveşte întocmirea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene. Doar că, primarii s-au trezit şi cu gaură în buget şi cu proiectele respinse. De la înfiinţarea firmei, în toamna lui 2005 şi până la începutul anului trecut, societatea a fost condusă şi controlată de soţia deputatului PNL, Bogdan ţîmpău. La începutul lunii februarie a anului trecut, Ana ţîmpău se retrage din firmă, iar managementul firmeiTotal Consult este preluat în totalitate de Irinel Faur. În acel an, cifra de afaceri a societăţii era de 458.572 de lei. În acelaşi an, pierderile înregistrate de Total Consult se cifrează la 913.702 de lei, ceea ce înseamnă datorii duble faţă de cifra de afaceri. La nouă luni de la preluarea managementului societăţii de către Irinel Faur, asupra Total Consult este declanşată procedura generală de insolvenţă pentru recuperarea datoriilor. În cursul anului trecut, societatea administrată de Irinel Faur figura ca fiind în Topul datornicilor la bugetul de stat.