glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Liberalii hunedoreni acoperă incompatibilitatea senatorului Carmen Hărău

În goană permanentă după funcții, senatorul liberal Carmen Hărău s-a trezit în afara statutului, fără însă ca cineva să-i semnaleze poziția de „ofsaid”. De fapt nici nu prea are cine, pentru că liberalii hunedoreni, bucuroși probabil de un așa sponsor, acceptă ca omul de afaceri hunedorean să aibă atât rol de arbitru, cât și de jucător.

 

În 21 aprilie 2017 liberalii hunedoreni și-au ales noua conducere. În aceeași zi a fost aleasă și Carmen Eleonora Hărău în funcția de Președinte al Comisiei de Arbitraj, unde, de fapt, nici nu a avut contracandidat.

 

Şefă peste tot

 

În același an, la sfârșitul lunii noiembrie, Carmen Hărău a fost realeasă, cu 172 de voturi „pentru” din 176 valabil exprimate, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale din judeţul Hunedoara, ieșind astfel în afara Statutului partidului, fără ca cineva dintre membrii liberali să semnaleze derapajul. Statutul PNL prevede la capitolul 11 B reglementări privitoare la organizarea și funcționarea Curții de arbitraj. Articolul 106 1. Prevede în mod imperativ incompatibilitatea între funcția de președinte al Comisiei de arbitraj și orice altă funcție din interiorul partidului. „Membrii aleși ai CoAJ vor demisiona din orice altă funcție de nivel județean (Municipiul București) din partid, în cel mult 10 zile de la alegere”, este precizat în Statutul PNL. Pe cale de consecință, Carmen Hărău ar fi fost în situația să-și dea demisia din funcția de Președinte al Comisiei de Arbitraj în 10 zile de la alegerea sa în funcția de președinte al femeilor liberale. Cum însă statutul nu prevede în mod expres o sancțiune pentru păstrarea concomitent a celor două funcții, Carmen Hărău a ales să încalce statutul și să rămână „șefă” peste femei și arbitri deopotrivă.

 

Nu-și permit să deranjeze sponsorul

 

Carmen Hărău este unul dintre principalii sponsori ai PNL. Conform datelor oficiale în anul 2012, firmele controlate de senatorul Carmen Hărău a donat partidului suma de 185.239 de lei, fiind unul dintre principalii sponsori la nivel național. Patru ani mai târziu, rapoartele oficiale o situează pe Carmen Hărău tot pe podium. Aceasta ocupă locul trei, la nivel național, cu 141.150 de lei donați partidului. Pe lângă aceste donații pot fi socotite și sumele de bani cu care sunt finanțate două organe de presă, publicația on-line „Replica” și televiziunea „Info HD”, aflate în proprietatea senatorului liberal care le pune cu generozitate la dispoziția partidului. La asemenea sume de bani, ce mai contează un „amănunt” prevăzut de Statutul PNL.

 

Ce spune președintele PNL Hunedoara

 

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, a declarat că senatorului Carmen Hărău îi este permis de Statut să ocupe aceste două funcții. „Doamna senator Hărău este președinta Organizației de Femei, dar aceste organizații nu sunt organizații de conducere a PNL, ci sunt organizații interne, nu fac parte din conducerea partidului. Ce vă spun eu este ceea ce mi-au spus colegii mei, care au făcut Statutul. Avem și o hârtie scrisă în sensul acesta. Sincer să fiu, dânsa și-a manifestat intenția de a-și da demisia din Comisia de Onoare și Arbitraj, și nu vă ascund că eu am oprit-o. Dacă ar fi fost președinte de organizație la Hunedoara sau ar fi avut o funcție aleasă în Biroul Județean, nu avea voie să mai aibă această funcție de președinte a Comisiei de Onoare și Arbitraj. Dar ea este numită președinte a Comisiei, iar organizația de femei nu este o structură de conducere a partidului”, a declarat, ieri, Lucian Heiuș, președintele PNL Hunedoara.

Carmen Hărău face însă parte de drept din Biroul Politic Județean al PNL, în calitatea sa de senator și de președinte al Organizației de Femei. Deci, membrul Biroului Politic Județean, Carmen Hărău, ia o decizie în această calitate, pe care apoi, dacă este cazul, este chemată să o judece (în cealaltă calitate – de președinte al Comisiei de Onoare și Arbitraj) dacă decizia este contestată. Or, acest lucru este, clar, în afara Statutului.

One Comment

  1. Da sefa la CECCAR are voie sa fie chiar daca nu a profesat deloc in acest domeniu?
    (in situatia in care una dintre cerintele de baza este „experienta in domeniu”)

    PNL=PDL=PSD si nimic mai mult.

    Acelasi CACAT cu alta fatã doar.