glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Liberalii fac praf legea salarizării unitare a bugetarilor

Parlamentarii hunedoreni ai PNL spun că proiectul legii salarizării unitare a bugetarilor provoacă nemulţumiri atât în rândul marilor sindicate din România cât şi în cel al unei părţi dintre membrii PSD, însă aceştia din urmă nu şi le pot exprima de teamă că vor fi sancţionaţi de Liviu Dragnea.

„Pe fond, nu sutem împotriva creşterii salariilor din mediul bugetar, dar, dacă tot facem această majorare, măcar echitatea socială să fie respectată. Sunt dezechilibre majore în anexele prezentate de PSD. La noi au ajuns până şi primari ai PSD care ne-au spus «vorbiţi voi, că noi nu ne putem înţelege cu şefii noştri de la partid». De exemplu, salarizarea în primării este lăsată la latitudinea fiecărei asemenea instituţii, cu limită minimă salariul minim pe economie şi limită maximă salariul primarului. Vi se pare normal ca angajatul unei primării de comună, care, conjunctural, are norocul de a avea pe raza ei un mare contribuabil, să aibă un salariu mult mai consistent decât angajatul unei primării cum este cea a oraşului Călan?”, spune senatoarea PNL, Carmen Hărău.

Deputatul Lucian Heiuş, preşedintele PNL Hunedoara, dă un alt exemplu: „Un consilier superior de la Casa Judeţeană de Pensii are un salariu mai mic cu 35 la sută decât un consilier superior de la Casa Naţională de Pensii, la aceeaşi pregătire, aceeaşi responsabilitate, aceeaşi vechime. Nu se respectă deloc principiul «la muncă egală, salariu egal». Mi se tot dă ca argument formularea «Păi, da, dar viaţa-n Bucureşti e mai grea», iar eu, cât sunt eu de ardelean, mă enervez la culme şi-i invit pe respectivii să vină şi să muncească-n teritoriu, să vadă cum e!”.

Cei doi parlamentari PNL adaugă că nu pot da detalii clare despre salariile personalului medical, despre care se spune că vor creşte consistent şi, în multe cazuri, vor ajunge la 2000 – 3000 de euro pentru medici. „Într-o zi apare o grilă de salarizare, în a doua zi, apare alta. Cei de la PSD o modifică fără niciun fel de jenă”, explică senatoarea Carmen Hărău.

Tags