glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Liber la pedalat! Turul ciclist al Devei, la episodul doi

Ciclişti din judeţ şi din afara lui sunt aşteptaţi, duminică, să participe la ediţia cu numărul doi a Turului Ciclist al Devei – eveniment a cărui însemnătate, dincolo de cea sportivă, este aceea de a convinge atât pietonii, cât şi şoferi că bicicliştii trebuie respectaţi în trafic.

Competiţia organizată de către Clubul Sportiv Făerag presupune parcurgerea, în cel mai scurt timp, a unui anumit număr de tururi pe un circuit de şosea în condiţii de trafic închis. Traseul este un circuit cu viraje spre dreapta cu startul/sosirea în dreptul Pieţei I.C. Brătianu (zona „Opera”).

Mai mult de un kilometru şi jumătate în şa

Lungimea circuitului este de exact 1.703 metri cuprinşi între Piaţa I.C. Brătianu, Piaţa Arras, Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi străzile Mareşal Averescu, Ion Creangă şi Bulevardul Decebal. Întrecerea este dedicată atât sportivilor amatori, cât şi celor profesionişti care au împlinit 19 ani. Acest gen de acţiuni sportive au ca scop convingerea pietonilor şi a şoferilor că dorim să fim respectaţi în trafic, deoarece suntem participanţi la aceasta”, a declarat Ioan Omotă, reprezentant al CS Făerag, unul dintre principalii organizatori. Startul competiţiei pe două roţi se va da duminică, de la ora 10.30.

40 de ciclişti cu vârste cuprinse între 19 şi 78 de ani au luat startul, anul trecut, la prima ediţie a Turului Devei