glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Let`s Do It, Romania! Hunedoara va face curățenie pe 24 septembrie

Luna septembrie va fi Luna Curățeniei în România. Campania „Let`s do it România!” are loc pentru a cincea oară, iar de data aceasta, hunedorenii sunt și ei parte în cea mai mare acțiune de voluntariat din România. În acest sens, în data de 24 septembrie, toți hunedorenii sunt invitați să participe la cea mai mare campanie de curățenie națională.

„Am ținut foarte mult ca județul Hunedoara să fie parte a <Let`s Do It, Romania!> și am decis să mă implic. Vreau să conectăm astfel județul nostru la ceea ce se întâmplă la nivel național și să facem un pas important în educația civică și de voluntariat a hunedorenilor, participând la cel mai important eveniment de implicare socială organizat în România. Vreau ca foarte mulți dintre locuitorii acestui județ să ia parte la acțiunea de cartare și apoi să fie prezenți în ziua de curățenie. Vă așteptăm alături de noi, dragi hunedoreni!”, a declarat Nicu Tașcă, responsabil „Let`s Do It, Romania!” pentru județul Hunedoara. Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deșeuri  – va fi realizată prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!” Voluntarii „Let`s Do It, Romania!” sunt invitați să descarce gratuit aplicația de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android, să raporteze zone cu deșeuri și să intre astfel într-o competiție, unde cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare de 5.000 euro, precum: aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumeții. Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie.

Campanie de educare a românilor cu privire la deșeuri

În 2016, „Let`s Do It, Romania!” se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României. Cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM) și va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi la Ziua de Curățenie Națională, Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora pe 24 septembrie. „Luna septembrie va fi Luna Curățeniei în România. <Let`s Do It, Romania!> și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor vor lansa o campanie de educare a românilor cu privire la deșeuri și valoarea lor economică. De asemenea, va fi organizată o campanie națională de colectare a hainelor, cărților și jucăriilor în vederea refolosirii acestora. Campania se va încheia cu Ziua de Curățenie Națională de pe 24 septembrie”, susțin organizatorii acțiunii. „Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în țară. Din 2010 și până în prezent, evenimentul a implicat peste 1.200.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24.700 de tone de deșeuri.

Tags