glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

„Let’s Get Green!”, campanie națională de educație ecologică. Școlile hunedorene pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro

Școlile din județul Hunedoara pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro în urma înscrierii în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică. Este vorba despre „Let’s Get Green!”, o campanie pentru a promova un comportament responsabil față de mediu.

„Let’s Get Green!”, proiect organizat de Let`s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România invită elevii, profesorii și părinții din județ să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde. Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro. Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate două premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și trei mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului. „Suntem bucuroși că, după trei ani în care am implicat în activitățile <Let’s Do It, Danube!> peste 67 000 de voluntari, mare parte dintre ei elevi, facem astăzi un nou pas și extindem proiectul la nivel național. Am primit, de-a lungul timpului, multe solicitări de a organiza activități de educație ecologică și în alte regiuni ale țării, așa că vestea a fost primită cu entuziasm de profesori și elevi. Componenta de educație joacă un rol important în strategia Let s Do It, Romania! și avem încredere că <Let’s Get Green! va contribui la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager „Let’s Get Green!”.

Activități de instruire a profesorilor

Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării. Timp de șapte luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni precum: activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi; cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu; activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă); campanie de colectare selectivă acasă; acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.