glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Legăturile președintelui PSD cu firma Cobrex. OFICIAL: Camera Deputaților nu a plătit cursele cu elicopterul făcute de Liviu Dragnea spre și dinspre Țebea

Biroul de comunicare al Camerei Deputaților a răspuns, ieri, telefonic, solicitării făcute de „Glasul Hunedoarei”, cu privire la cursele cu elicopterul, pe care le-a făcut președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, spre și dinspre Țebea. Potrivit directorului de comunicare al instituției, costul zborurilor nu a fost achitat de Camera Deputaților.

deschidere foto mic„Ca urmare a cererii dvs., înregistrate cu nr. 514/11.09.2017 la Biroul pentru informare publică și relația cu societatea civilă, pe baza informațiilor puse la dispoziție de compartimentul de specialitate, suntem în măsură să vă facem cunoscut că pentru transportul la Țebea a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, nu a fost suportată nicio cheltuială din bugetul Camerei Deputaților”, se arată în răspunsul oferit de Biroul de Comunicare al Camerei Deputaților.

În acest weekend, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a venit și a plecat de la Țebea cu un elicopter privat, al firmei Cobrex Trans, din Brașov. Liderul social-democrat a evitat, astfel, traficul infernal. E drept, pe bani mulți. Sursele noastre au declarat că zborul cu elicopterul, timp de o oră, costă 1.500 de euro, iar drumul până la București este parcurs în peste o oră și jumătate. La un calcul simplu, aproape 5.000 de euro a cheltuit Liviu Dragnea pe transportul dus-întors.

În urma răspunsului oferit de reprezentanții Camerei Deputaților, „Glasul Hunedoarei” a adresat aceleași două întrebări și partidului din care face parte președintele Camerei Deputaților (PSD a plătit pentru transportul domnului Liviu Dragnea la Țebea, cu un elicopter al firmei Cobrex, din Brașov? Dacă da, cât au costat cele două drumuri, dus-întors?). Răspunsul încă nu l-am primit.

Legături cu afacerea „Brazilia”

Iată ce scria Rise Project despre Cobrex, într-una din investigaţiile de anul acesta despre afacerile familiei Dragnea şi conexiunile cu Brazilia: „Potrivit documentelor studiate de RISE, există o relație directă de afaceri între compania lui Gheorghiaș, Tel Drum SA, și Cobrex. Tel Drum a făcut cel puțin o plată de 41.150 de lei către firma de transport aerian în 2010. Cobrex îi aparține omului de afaceri Constantin Apăvăloaie, pilot devenit celebru anul trecut după ce a reușit să salveze o turistă care căzuse într-o crevasă în munții Bucegi. Cobrex a jucat de-a lungul anilor un rol important în campaniile electorale ale PSD. De pildă, firma a pus un elicopter la dispoziția lui Mircea Geoană, în campania electorală din 2009, când acesta a încercat să devină președinte al României”.

Documentele obținute de RISE Project din Brazilia „arată că prietenul lui Liviu Dragnea, fost coleg de facultate și trupă rock, Mugurel Sorin Gheorghiaș, a făcut investiții imobiliare în Brazilia de care a beneficiat chiar șeful PSD”. Începând din 2010, potrivit Rise Project, Liviu Dragnea și-a petrecut vacanțele braziliene într-o luxoasă vilă cumpărată de Gheorghiaș la malul Atlanticului. Vila a fost dotată, spre delectarea președintelui PSD, și cu un teren de tenis profesionist.