glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Laurențiu Nistor (PSD) nu vrea interimat la Primăria Deva

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că susţine organizarea de alegeri anticipate la Deva, pronunţându-se pentru un primar ales direct prin votul cetăţenilor și nu pentru un interimat.

Potrivit acestuia, varianta unui interimat prelungit nu este bună, cu toate că Ovidiu Moș, cel care a preluat atribuțiile de primar, după condamnarea fostului primar al Devei, Mircia Muntean, face parte tot din PSD. „Suntem în pregătirea alegerilor anticipate la Deva şi le susţin. Nu sunt pentru un interimat, indiferent că se numeşte Deva sau altă localitate. E bine ca primarul să fie ales prin votul cetăţenilor”, a spus Nistor.

Acesta a declarat că la Deva a fost efectuat un prim sondaj de opinie în ceea ce priveşte intenţiile de vot ale simpatizanţilor PSD, iar primele trei locuri au fost ocupate de fostul candidat al PSD la Primăria Deva în 2016, Emil Stoica, cu 24,1% din opţiuni, urmat de actualul primar interimar al municipiului, Ovidiu Moş, cu 19,7%, şi de directorul Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială (ADEH) Hunedoara, Radu Barb, cu 18,2%.

Sondajul a avut loc în perioada 26-28 mai pe un eşantion de o mie de persoane.

Cei trei candidaţi au la dispoziţie două luni pentru a se face cunoscuţi în rândurile cetăţenilor din Deva, după care va fi efectuat un nou sondaj de opinie în funcţie de care ar putea fi stabilită persoana care va intra în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Deva.

Tags