glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Laura Jurca, medalie de argint la Cupa Mondială de la Doha!

În vârstă de 15 ani, gimnasta legitimată la CNS Cetate Deva care a făcut, anul acesta, pasul spre Lotul Național de Senioare a obținut medalia de argint în proba de sol, în cadrul celei de-a opta ediții a FIG World Challenge Cup, care a avut loc, la Doha, în Qatar.

Sportiva crescută la Colegiul de la poalele cetății a luat startul la întrecerea din Qatar alături de Diana Bulimar – și ea prezentă în Lotul Național – în ideea în care competiția a reprezentat un antrenament util pentru cele două, în vederea Campionatelor Europene programate să aibă loc la Montpellier, Franța (13-19 aprilie). În ultima zi a competiției de la Doha, după ce își asigurase calificarea și în alte două finale, Laura Jurca a obținut locul al doilea la sol, cu 13,800, fiind devansată doar de elvețianca Giulia Steingruber, 14,555. Pe trei s-a clasat o altă gimnastă din Țara Cantoanelor, Ilaria Kaeslin. În finala de la bârnă, Laura a venit a patra (la fel ca și la paralele), cu 13,425 p., fiind depășită de Diana Bulimar, cu 14,025 puncte, de vietnameza Thi Ha Thanh Phan, 14,250 p., și de Steingruber, 14,125 p.

Laura Jurca a obținut, anul trecut, la Europene, bronz cu echipa şi două medalii de argint la individual compus şi sărituri. La Festivalul Olimpic al Tineretului European, în 2013, ea a obţinut bronz cu echipa şi argint la sărituri, fiind văzută de mulți ca una dintre cele mai promițătoare gimnaste din noul val.