glasul-hd.ro Web analytics

Sport

La vremuri noi, antrenori noi

 Opt candidați din județul Hunedoara au promovat examenul care a pus punct cursului pentru acordarea „Licenței C – UEFA” organizat de Comisia Tehnică a Asociației Județene de Fotbal Hunedoara.

Testarea a avut loc la începutul săptămânii, la Petroșani, și a fost supervizată de președintele Comisiei Tehnice a AJF Hunedoara, Ionuț Stelescu, dar și de antrenorul federal, Ioan Petcu. Cei mai noi antrenori din județ au dreptul de a conduce de pe banca tehnică echipe de seniori din ligile patru și cinci, precum și formații de juniori.

Buni şi la practică şi la teorie

Dintre cei nouă absolvenți ai cursului pentru „Licența C UEFA” desfășurat în anii 2013-2014, opt s-au prezentat la examenul final, unde au susținut probe practice și teoretice pentru a promova. La proba practică, cursanți au primit diverse teme ale antrenamentului în jocul de fotbal și li s-a cerut să le conducă la grupele de copii și juniori ale clubului Universitatea Petroșani. Apoi, la examenul scris, celor opt cursanți li s-au verificat cunoștințele teoretice necesare pentru obținerea „Licenței C-UEFA”. „Toți cei opt cursanți prezenți la examen au reușit să promoveze cu note peste șapte, iar al nouălea care a lipsit, fiind plecat din țară, a făcut o cerere pentru amânarea examenului. Sper ca acești noi antrenori să contribuie, prin cunoștințele acumulate la acest curs, la îmbunătățirea performanțelor fotbalului hunedorean. Voi insista la AJF să respecte regulamentele de organizare a activității fotbalistice și să nu mai închidă ochii față de cluburile care nu au antrenori calificați. Nu e normal să se accepte ca unele echipe să fie dirijate de pe banca tehnică de persoane care nu dețin calificarea minimă impusă de FRF”, a spus Ionuț Stelescu, președintele Comisiei Tehnice din cadrul AJF Hunedoara.