NEWS ALERT:
Home / Actualitate / La un pas de o tragedie pe autostrada Orăștie-Sebeș. Șoferul unui microbuz în care se aflau 20 de copii a făcut infarct. Când a simțit că îi e rău, omul a tras dreapta de volan
Sursa foto: Opinia Transilvană
Sursa foto: Opinia Transilvană

La un pas de o tragedie pe autostrada Orăștie-Sebeș. Șoferul unui microbuz în care se aflau 20 de copii a făcut infarct. Când a simțit că îi e rău, omul a tras dreapta de volan

Șoferul unui microbuz în care se aflau 20 de copii, din municipiul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, a evitat, marți seară, o tragedie înainte de a muri. Bărbatul în vârstă de 53 de ani, administrator al unei firme de transport din Hunedoara, a suferit un stop cardio-respirator, în timp ce era la volan, dar înainte de a muri, a tras drepta de volan, pentru a nu pune în pericol viața copiilor. Aceștia au scăpat doar cu zgârieturi și o sperietură, dar pentru șofer medicii nu au mai putut face nimic.

Copiii, cu vârste cuprinde între 7 și 8 ani, fuseseră în excursie, în cadrul programului „Școala Altfel”, iar marți seară se întorceau spre casă, în municipiul Hunedoara. Pe autostrada A1, în dreptul localității Vințișoara, microbuzul în care se aflau a ieșit în decor. Șoferului i s-a făcut rău, iar pentru a evita o adevărată tragedie, cu ultimele puteri, omul a tras dreapta de volan. În cazul în care nu face această manevră, microbuzul risca să fie lovit din spate.

Sursa foto: Unirea
Sursa foto: Unirea

La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Alba, care a solicitat sprijin de la ISU Hunedoara. Medicii au intervenit pentru a acorda primul ajutor șoferului, care se pare că ar fi intrat în stop cardiac la volanul mașinii. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a decedat. O parte din copiii aflați în microbuz au suferit câteva zgârieturi. „Noi am intervenit cu o ambulanță SMURD de tip C1, cu medic, și cu o autospecială de transport victime multiple. Am transportat, în total 11 copii, cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, la UPU Deva. Niciunul nu a necesitat internare, toți au fost preluați de părinți”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiață.

Sursa foto: Opinia Transilvană
Sursa foto: Opinia Transilvană

Toți ceilalți copii au fost preluați de familii, de pe autostradă, care au fost anunțate imediat după producerea accidentului, de către învățătorul clasei.

Mesaje pentru „îngerul” copiilor

18553027_1336536166429174_1860268775_o

Pe pagina de socializare a lui Constantin Coroiu, cel care a fost, marți seară, îngerul păzitor al micuților din microbuz, mesajele curg. „Dumnezeu să îl ierte pe domnul Constantin Coroiu!!! A fost un om de nota 10 și un șofer excepțional, drept dovadă fiind și ultimul său gest – acela de a încetini și a trage pe dreapta când a simțit că i se face rău, pentru a nu pune în pericol viața copiiilor pe care îi transporta!!! (…) Să îi fie țărâna ușoară!!!”, scrie un prieten. „Cine îl cunoaște, știe ce om a fost… cuvintele sunt de prisos acum… D-zeu să te ierte și să te odihnească, nea Costică!”, este mesajul unui alt prieten.

Despre Livia BOTICI

Citește și

Termocentrala Mintia - Grupu 1 8841

Mintia are, din nou, gaz metan. Lider de sindicat: „Asistăm la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale”

Ieri după-masă, după 46 de ore în care Termocentrala Mintia a funcționat fără gaz metan, …