NEWS ALERT:
Home / Actualitate / La un pas de o tragedie pe autostrada Orăștie-Sebeș. Șoferul unui microbuz în care se aflau 20 de copii a făcut infarct. Când a simțit că îi e rău, omul a tras dreapta de volan
Sursa foto: Opinia Transilvană
Sursa foto: Opinia Transilvană

La un pas de o tragedie pe autostrada Orăștie-Sebeș. Șoferul unui microbuz în care se aflau 20 de copii a făcut infarct. Când a simțit că îi e rău, omul a tras dreapta de volan

Șoferul unui microbuz în care se aflau 20 de copii, din municipiul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, a evitat, marți seară, o tragedie înainte de a muri. Bărbatul în vârstă de 53 de ani, administrator al unei firme de transport din Hunedoara, a suferit un stop cardio-respirator, în timp ce era la volan, dar înainte de a muri, a tras drepta de volan, pentru a nu pune în pericol viața copiilor. Aceștia au scăpat doar cu zgârieturi și o sperietură, dar pentru șofer medicii nu au mai putut face nimic.

Copiii, cu vârste cuprinde între 7 și 8 ani, fuseseră în excursie, în cadrul programului „Școala Altfel”, iar marți seară se întorceau spre casă, în municipiul Hunedoara. Pe autostrada A1, în dreptul localității Vințișoara, microbuzul în care se aflau a ieșit în decor. Șoferului i s-a făcut rău, iar pentru a evita o adevărată tragedie, cu ultimele puteri, omul a tras dreapta de volan. În cazul în care nu face această manevră, microbuzul risca să fie lovit din spate.

Sursa foto: Unirea
Sursa foto: Unirea

La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Alba, care a solicitat sprijin de la ISU Hunedoara. Medicii au intervenit pentru a acorda primul ajutor șoferului, care se pare că ar fi intrat în stop cardiac la volanul mașinii. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a decedat. O parte din copiii aflați în microbuz au suferit câteva zgârieturi. „Noi am intervenit cu o ambulanță SMURD de tip C1, cu medic, și cu o autospecială de transport victime multiple. Am transportat, în total 11 copii, cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, la UPU Deva. Niciunul nu a necesitat internare, toți au fost preluați de părinți”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiață.

Sursa foto: Opinia Transilvană
Sursa foto: Opinia Transilvană

Toți ceilalți copii au fost preluați de familii, de pe autostradă, care au fost anunțate imediat după producerea accidentului, de către învățătorul clasei.

Mesaje pentru „îngerul” copiilor

18553027_1336536166429174_1860268775_o

Pe pagina de socializare a lui Constantin Coroiu, cel care a fost, marți seară, îngerul păzitor al micuților din microbuz, mesajele curg. „Dumnezeu să îl ierte pe domnul Constantin Coroiu!!! A fost un om de nota 10 și un șofer excepțional, drept dovadă fiind și ultimul său gest – acela de a încetini și a trage pe dreapta când a simțit că i se face rău, pentru a nu pune în pericol viața copiiilor pe care îi transporta!!! (…) Să îi fie țărâna ușoară!!!”, scrie un prieten. „Cine îl cunoaște, știe ce om a fost… cuvintele sunt de prisos acum… D-zeu să te ierte și să te odihnească, nea Costică!”, este mesajul unui alt prieten.

Despre Livia BOTICI

Citește și

Close Up of Businessman Slipping Cash into His Suit Jacket

Evaziunea fiscală (VI)

„Nu este destul să fii bun. Trebuie să fii şi bun la ceva.” (T. Muşatescu) …