glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

La școală cu bicicleta, pe jos sau cu autobuzul

Zeci de elevi din două școli din Deva se vor deplasa la cursuri cu bicicleta, pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Acțiunea face parte din cadrul campaniei Traffic Snake Game (TSG), care va fi desfășurată în anul școlar 2017-2018 de Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva și Colegiul Național „Decebal” Deva.

În 10 orașe din țară, anul școlar începe, printre altele, cu implementarea celei de-a patra ediții a campaniei „Oscar, Șarpele Hoinar”, versiunea Traffic Snake Game (TSG) în România. Anul acesta, mii de elevi vor participa la campania care a fost creată pentru a încuraja elevii, părinții și cadrele didactice să adopte metode durabile de deplasare către școală, cum sunt mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun. Campania va debuta, ca și în anii precedenți, sub egida Săptămânii Europene a Mobilității. Cele 50 de școli înregistrate vor juca TSG în perioada 18-29 septembrie, în 11 localități: Bistrița, Brașov, Călărași, Deva, Făgăraș, Gheorgheni, Moinești, Odorheiu Secuiesc, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea și Târgu Mureș. Două școli din municipiul Deva au răspuns invitației primăriei de a se înscrie în campanie, iar numărul total al elevilor participanți este 109. Școlile implicate în campanie sunt: Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva și Colegiul Național „Decebal” Deva. „Primăria Municipiului Deva încurajează părinții elevilor ca, pe durata celor două săptămâni de campanie, să adopte metode de deplasare durabile către școală, permițându-le astfel celor mici să-și dezvolte aptitudini și deprinderi legate de siguranța circulației, să devină autonomi și încrezători, contribuind astfel și la decongestionarea traficului în zona școlilor și, implicit, la reducerea emisiilor poluante. Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și își dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare, precum și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. În plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului zilnic de mișcare fizică recomandată”, susțin reprezentanții Primăriei Deva.

Despre TSG

Traffic Snake Game (TSG) are ca principal grup țintă elevii și părinții acestora. Campania constă într-un joc distractiv și ușor de implementat. Pe lângă jocul efectiv, fiecare școală participantă este încurajată să organizeze acțiuni conexe și să educe elevii cu privire la aspecte legate de trafic și mobilitate, mediul înconjurător și sănătate. Rețeaua Traffic Snake Game a fost creată pentru a extinde și reproduce acest exemplu în Europa. Principalul scop al rețelei este de a implementa campania TSG, de a extinde impactul acesteia și de a disemina rezultatele și experiențele participanților.