glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

La PNL Deva s-a reinstalat vechea gardă. Florin Oancea este, oficial, candidatul PNL la alegerile parţiale pentru funcţia de primar

Fostul viceprimar al Devei din perioada 2004 – 2012, Florin Oancea, a redevenit, luni, oficial, membru al PNL Deva şi a fost desemnat candidatul organizaţiei pentru funcţia de primar la alegerile parţiale care vor avea loc (dacă vor avea loc) pentru postul rămas liber în urma încarcerării lui Mircia Muntean.

Oancea a fost prezentat presei într-o conferinţă de presă la care au fost prezenţi, pe lângă preşedintele PNL Deva, Tiberiu Balint, încă doi foşti preşedinţi ai organizaţiei: Dorin Ioan Petrui şi Irinel Faur. „PNL Deva a ieşit de sub ocupaţie. Nu mai este condus nici de PSD (aluzie la Oana Frânc – n.red.), nici de PRM (trimitere spre interimatul lui Mihai Irimie, la Deva), nici de PC (referire la Petru Mărginean) şi nici de la Alba (aluzie la fostul interimar de la organizaţia judeţeană, Florin Roman), ci este condus din Deva de către deveni şi toţi cei care au contribuit la dezvoltarea PNL-ului în Deva şi la dezvoltarea Devei sunt aici. Alături de noi în această echipă se află şi cei trei viceprimari liberali pe care i-a avut Deva, Florin Oancea, Marcel Morar şi Roxana Chişotă. PNL Deva s-a reunit din nou în vechea formulă pe care a avut-o şi consider că, din acest moment, trebuie să înceteze orice fel de interpretări în ce priveşte faptul că alţii conduc PNL Deva, că PNL-ul n-ar avea suficientă forţă de a-şi desemna proprii candidaţi proveniţi din rândurile liberalilor”, a declarat Tiberiu Balint.

Toţi candidaţii, sub procentajul partidului

Preşedintele PNL Deva a prezentat şi o parte dintre rezultatele unui sondaj făcut în Deva, pe un eşantion de 550 de persoane, în perioada 19 – 24 iunie, cu o marjă de eroare de 4 la sută. Conform lui Balint, cel mai bine, în sondaj, s-a plasat Florin Oancea (deşi acesta nu revenise încă la PNL, a fost inclus în cercetarea sociologică). Conform datelor prezentate, Oancea are un avantaj evident faţă de Răzvan Mareş (actualul viceprimar, membru PSRO) despre care s-a tot zvonit că va candida susţinut de PNL. De exemplu, la întrebarea „Cine credeţi că ar fi cel mai potrivit candidat PNL pentru funcţia de primar?”, Florin Oancea a obţinut 24,29 la sută, Dorin Gligor – 16,9 la sută, Tiberiu Balint – 11,7 la sută, Irinel Faur – 10,3 la sută, iar Răzvan Mareş – 8,7 la sută.

Acelaşi sondaj al PNL arată că, pe vot politic, PSD are cele mai multe şanse, în Deva. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru parlament, cu ce partid aţi vota?”, 42 la sută dintre devenii chestionaţi au răspuns „PSD” (cu 1 la sută mai puţini decât la localele de anul trecut , 34 la sută – PNL (cu 14 la sută mai mulţi decât la locale), în timp ce pentru PSRO ar mai vota doar 2 la sută (de 11 ori mai puţini decât la alegerile locale din 2016). Tiberiu Balint a declarat că s-a testat şi intenţia de vot pe fiecare candidat de la fiecare partid, în mai multe combinaţii posibile, însă aceste rezultate nu sunt publice, fiind vorba despre un sondaj de lucru al PNL. „Toţi candidaţii, de la toate partidele, se află sub procentajul partidului” s-a mulţumit Balint să declare.

S-a hotărât după sondaj

Florin Oancea: „Am avut discuţii cu Tiberiu Balint în urma cărora m-a rugat să accept să intru în acel sondaj. Am acceptat, în urma sondajului respectiv (realizat în Biroul Politic al PNL Deva – n.red.) am acceptat să intru şi în ultimul sondaj, cel relevant pentru că aici e competiţia între candiaţi (candidaţii partidelor). Văzând că sunt pe primul loc în opţiunile liberalilor şi cu şanse reale de a câştiga Primăria, având în spate şi un partid cu un potenţial crescut, faţă de ce am avut până acum, ca independent, cel puţin, am luat decizia de a candida. Este şi motivul pentru care m-am înscris în PNL după o pauză de cinci ani. Din ce-am simţit, am sprijinul organizaţiei, de astăzi începem campania. Nu ştim când vor fi alegerile, dar suntem pregătiţi pentru a intra într-o competiţie în care plecăm cu şanse egale, la ora actuală, cu cei de la PSD. Practic, bătălia se va da între PNL şi PSD. Diferenţa o va face candidatul”.

Tags

3 Comments

  1. Cel mai bun EX-Viceprimar pe care l-a avut Deva si devenii!O perioada de 5 ani deosebit de buna pentru deveni!Pan’nu-i PNL in floare…….doar PSD-ul e cel tare!Cand PNL-ul v-an florii si PSD-ul va palii,cu totii fericiti vom fii, chiar tot mai multe noi vom stii si tot mai bine vom trai!!!Si vom striga cu totii uraaaaaaaaaa……aplaudandu-le aluraaaa!!!”Am furat sau n-am furat,numai cel de sus ne-a dat”!Stimati si iubiti presedinti si conducatori….abia asteptam sa va votam!Pacat de M.M.!Sunteti ceea ce sunteti datorita lui!Cine se aseamana se aduna!Noi speram!VOI?